Milli savunma sanayiinin stratejik projelerinden olan Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşu için geri sayım başladı.

F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulması amacıyla başlatılan KAAN Geliştirilmesi Projesi'nde ana yüklenici firma olarak Türk Havacılık Uzay Sanayii  bulunmaktadır.

Türkiye Sınırılı Sayıdaki Ülkeler Arasında Yer Alacak

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki kazanılacak kabiliyetlerle Türkiye; dünyada ABD, Rusya, Çin vb. 5'inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacaktır.

Pilot'un İş Yükünü Azaltacak

KAAN kokpit tasarımı, 5'inci nesil savaş uçaklarının sahip olması gereken kabiliyet ve donanımlar gözetilerek pilotun iş yükünü en aza indirgemeye yönelik olarak olgunlaştırılmaktadır. Tasarım sürecinde pilotun içinde bulunduğu fiziksel, bilişsel ve çevresel faktörler göz önünde bulundurularak pilot durumsal farkındalığını artıracak bir kokpit ortamı geliştirilmektedir.

KAAN NE Zaman Uçacak?

Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşu için geri sayım başladı. Mart ayı bitmeden Milli Muharip Uçak KAAN, ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Milyonlarca kişi KAAN'ın ilk uçuşu için Mart ayını bekleyecek.

KAAN'ın özellikleri ise şu şekilde:

  • Yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük
  • Dahili silah yuvası
  • Yüksek manevra kabiliyeti
  • Artırılmış durumsal farkındalık
  • Sensöz füzyonu
  • Uzun harekat yarıçapı
  • Gelişmiş veri bağı kabiliyetleri
  • Yüksek hassasiyete sahip mühimmat atabilme kabiliyeti
Editör: Haber Merkezi