İstanbul'da 19 litrelik damacana fiyatları, bir yıl içinde yüzde 100'ün üzerinde bir artış gösterdi. 2023 Ocak ayında 30-40 lira arasında gezen fiyatlar, şu anda 75-100 lira bandında satılıyor.1 bardak suyun fiyatı ortalama olarak 1 lirayı aşmış halde.

İHA'nın yaptığı haberde maliyet artışlarından şikayet eden satıcılar, fiyatların yüksekliğinin satışlara olumsuz etki ettiğini belirtiyor.

Su dağıtım firma yetkilisi Ünsal Akpolat, 19 litre suyu 75 TL ile 85 TL arasında sattıklarını belirtti. Akpolat, akaryakıt fiyatları, çalışan ücretleri, kira ve nakliye fiyatlarındaki artışların su fiyatlarına yansıdığını ifade etti. Ayrıca, bazı tüketicilerin fiyat artışlarına tepki göstererek su arıtma cihazları taktırdığını ve bu durumun satışlara olumsuz etki ettiğini dile getirdi.

İstanbul'da Su Fiyatları Yüzde 100 Arttı

Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi? Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi?

Sinan Öcal adlı bir başka satıcı ise pandemi sonrası fiyat artışlarının devam ettiğini ve bir yıl içinde artışın yüzde 100'ü aştığını belirtti. Öcal, kira ücretlerindeki yüzde 100'ün üzerindeki artışın, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin su fiyatlarına yansıdığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi