İstanbul Valiliği, kent genelinde gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde 132 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Adalet Sarayı'nda öğleden sonra gerçekleştirilmek istenen basın açıklamasına izin verilmemesine rağmen adliye binasına girmeye çalışan ve kamu malına zarar veren, görevli memura mukavemette bulunan 8'i kadın toplam 14 avukat gözaltına alındı.

DEM Parti Sultanbeyli ilçe binası önünde gerçekleştirilen izinsiz gösteride ise 9'u kadın olmak üzere 26 kişi gözaltına alındı. Bu gösteride, görevli memurlara karşı direniş gösterilmiş ve 2 polis memuru yaralanmıştı.

MEB Bakanı  Tekin'den 'eğitimde şiddet" toplantısı MEB Bakanı Tekin'den 'eğitimde şiddet" toplantısı

Istanbul'da Gözaltılar Var

Ayrıca, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda yapılmak istenen korsan gösteriye müdahale edildi. Yasaklama kararına uymayan 87 kişi gözaltına alınırken, Sancaktepe'de gerçekleştirilen korsan gösteride 5 kişi yakalandı.

Valilik, daha önce İstanbul Adalet Sarayı'ndaki izinsiz gösteriyle ilgili olarak 14 kişinin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Bu kişilere "2911 Sayılı Kanun'a muhalefet, görevli memura mukavemet, görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme" suçlarından adli işlem başlatılmıştı.

Istanbul Gösteri