Naci Görürden Japon Moriwaki'ye tepki! Naci Görürden Japon Moriwaki'ye tepki!

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu açıklamasında 8,4 kilometro uzunluğunda, 7 istasyondan oluşan saatte 80 kilometro hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahio Bakırköy-Kirazlı Metro Hattının çalışmalarında sona geldiklerini ve yakın zamanda açacaklarını duyurdu.

Nüfusun en kalabalık olduğu bir sahada titiz bir çalışma yürüttüklerini aktaran Bakan şunları söyledi:

13,3 kilometre TBM imalatını, 3,6 kilometre klasik tünel açma metodu ile olmak üzere toplam 16,9 kilometre tünel kazısını, toplam 17 kilometre demir yolu ray montajını tamamladık. Bu kapsamda 7 istasyonda 105 bin metrekare kapalı alanın inşasını bitirmiş olduk. Artık hattımızı İstanbulluların hizmetine sunmak için son çalışmalarımızı yapıyoruz. İstanbul Havalimanı Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane bağlantısı ve Sirkeci Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin ardından İstanbul'a yeni bir raylı sistem hattı kazandırıyoruz. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağız.

Entegra hatlarla kesintisiz ulaşım olacak

Bakırköy'den başlayan metro hattı projesi İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluşacak. Hat İncirli'de metrobüsle, Kirazlı'da Başakşehir hattı ile ve özgürlük meydanında ise Marmaray ile entegre olacak.