İstanbulluların Mart ayında kar bekleyişi sona erecek. Uzun zamandır yağışların olmaması korkutsa da İstanbulluları sevindirecek haber geldi. Meteoroloji İstanbul için kar tarihini açıkladı.

İstanbul'un hava durumu hala mevsim normalleri üzerinde gidiyor. Fakat mart ayında durumlar tersine dönecek. Mart ayı boyunca yağışlar bekleniyor. Parçalı bulutlu günlerden sonra haftasonu İstanbul'da yağış bekleniyor. Pazar ve Pazarttesi ise aşırı soğuklar vatandaşları bekliyor. Salı gününden itibaren ise bol yağışlar İstanbul'a geliyor.

İstanbul'da Kar Yağışı Ne Zaman Başlayacak?

Beklenen Kar Yağışı Neden Gelmiyor

İstanbul'a kar yağışı bu hafta sonu beklenmiyor. Ancak ilerik ihaftalarda bu durum değişecek ve İstanbul'a kar yağışı gelecek.  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi meteoroloji laboratuvarı başkanı Adil Tek'in yaptığı açıklamaya göre 8 Mart ve sonrasında Marmara ve Karadeniz Bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Mart ayının ilk 10 gününde yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması yüksek ihtimal.

İstanbul için Kar Yağışı Tarihi Verdi

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: 

"850 hpa -10° izotermi İstanbul sınırlarına getirmiş. bu haliyle İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında ve Batı Karadeniz'de 7 Mart akşamı kar yağar." 

18 Mayıs 2024 Cumartesi günü hava durumu nasıl? 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü hava durumu nasıl?

Yaz Aylarında Artan Sıcaklıklar 

Türkiye'ye Afrika Sıcakları Mı Geliyor

Küresel ısınmanın etkisiyle her sene bir öncekine oranla artan sıcaklıklarla devam ediyor. Kış aylarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi yaz aylarında aşırı sıcaklara zemin hazırlıyor. Yağışların azalmasıyla baarj doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. Bu durum ise barajların doluluk oranlarında düşüşe sebep oluyor. Barajların doluluk oranlarındaki düşüşler hava sıcaklıklarını artırıyor. Tüm bu etkiler yaz aylarında aşırı sıcakları oluşturuyor.

İstanbul'a kış boyu beklenen kar yağışları Mart ayı ile gelecek. Geciken kar yağışı 10 marttan sonra İstanbul'da bekleniyor. Mevsimlerin değişmesi yaz aylarında aşırı sıcaklıklara sebep oluyor.