İkinci dönemin başlamasını bekleyen öğrenciler, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak on altı gün sürecek olan yarıyıl tatiline girdi.

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak on altı gün sürecek olan yarıyıl tatiline girdi. İkinci dönem için okulların ne zaman açılacağı ve 15 tatilin ne zaman biteceği hakkında henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak MEB'in takvimine göre, ikinci dönem genellikle şubat ayının başlarında başlamaktadır. Detaylı bilgiler için resmi duyuruları takip etmek faydalı olacaktır.

Üniversite öğrenci affı (2024) geliyor mu? Üniversite öğrenci affı (2024) geliyor mu?

İkinici Dönem Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.

Sınıfta Kalma Geri Geldi

Bu yıl eğitim öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gidildi. Bakanlık, mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşullarını yeniden ele aldı, sınıf tekrarı uygulamasını yeniden hayata geçirdi ve açık öğretime geçişleri zorlaştırdı. Bu çerçevede, açık liselere sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları yapıldı. Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanların doğrudan bir üst sınıfa geçme kararı alındı.

Artık liselerde devamsızlık affı da uygulanmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.

Editör: Elif Erbay