Kural ihlali yapan 62 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne işlem uygulandı Kural ihlali yapan 62 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne işlem uygulandı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çatısında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD ve UMKE ekibi olay yerine sevk edildi. Çatı katındaki alevlerin alt kata sıçrama riski nedeniyle yenidoğan ve çocuk yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu 9. kattaki hastalar tahliye edildi. Hastaların çevre hastanelere ve hastanenin diğer bölümlerine tahliyesi için görevliler, adeta zamanla yarıştılar. Bazı hastalar ise hastanenin bahçesinde bekletildi.

Hastanede çıkan yangın kontrol altına alındı

Yangın söndürme çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü ve Edirne'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi destek verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Hastanenin çatı katında ve bazı bölümlerinde ciddi hasar oluştu, ancak yangında yaralanan kimse olmadı. Tahliye edilen Bahtiyar Uğurlu isimli bir vatandaş, yaşadığı anları gözyaşlarıyla anlattı.