Hamas, Gazze'de ateşkes sağlanması ve insani yardımlara izin verilmesi durumunda bölgede Birleşmiş Milletler (BM) gücü konuşlandırılacağına dair çıkan haberleri reddetti. Hamas sözcüsü Rişk, yaptığı açıklamada, bu haberlerin "asılsız" olduğunu ve "isimsiz kaynaklara dayandığını" belirtti. Rişk, Hamas'ın Gazze'de sadece BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) başta olmak üzere uluslararası yardım kuruluşlarının faaliyetlerini onayladığını ifade etti.

Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak

Ateşkes durumunda gözlemci unsurların değil, anlaşmaya garantör olacak ve İsrail'in buna bağlılığını garanti edecek devletlerin olması gerektiğini vurgulayan Rişk, "Halkımız topraklarında Filistinli olmayan bir gücün varlığını reddediyor." şeklinde konuştu.

Gazze'deki son durumla ilgili olarak Rişk, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 280’i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 845 Filistinlinin öldürüldüğünü, 75 bin 392 kişinin yaralandığını ve enkaz altında halen binlerce ölünün olduğunu belirtti. Rişk ayrıca, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiğini ifade etti.