Öğretmen atamalarına dair merak, gözlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyuracağı takvime çevirdi. MEB'in açıklayacağı takvimde branşlar ve kontenjan dağılımı da netleşecek. Peki, öğretmen atamaları ne zaman gerçekleşecek? Atama takvimi ne zaman belli olacak? İşte son gelişmeler...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi konusunda Kabine'yi işaret etmişti ve atama sayısının Kabine toplantısının ardından açıklanacağını belirtmişti.

Son günlerde Tekin'den gelen yeni bir açıklamaya göre, atama sayısında mutabakata varıldı ve ayrıntılar yakın zamanda kamuoyuna duyurulacak.

Kurtulmuş’tan, Bahçeli'ye 'yeni anayasa' ziyareti Kurtulmuş’tan, Bahçeli'ye 'yeni anayasa' ziyareti

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Öğretmen Veli Randevu Sistemi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine, AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını belirten Tekin, "1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75'in üzerindeki öğretmeni biz atamışız." dedi.

Öğretmen Ataması-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istediklerini ifade eden Tekin, "Atama gerçekleşecek zaten, burada bir problem yok. 2023 KPSS puanlarıyla ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları değersiz hale gelmeyecek." şeklinde konuştu.

Daha önce yaptığı açıklamada 68 bin öğretmen açığı olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Tekin, bu rakamın "68 bin atama yapılacak" anlamına gelmediğini, ikisinin farklı kavramlar olduğunu vurguladı ve bu yılki öğretmen ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

"RAKAMDA UZLAŞTIK"

Samimi Haber Öğretmenler

Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte atama sayısını belirleyeceğiz. Eğer kabine toplantısı yapılırsa, önümüzdeki hafta o gün açıklamayı yapacağız. Zaten rakam konusunda mutabık kaldık." açıklamasını yaptı.