Dünyanın en büyük açık hava festivali olan Glastonbury, her yıl İngiltere'nin Glastonbury şehrinde düzenlenir ve yeşil alanda müzik ve canlı sanat performanslarını bir araya getirir. Bu yılın ana şarkıcıları arasında, İngiliz pop ikonu Dua Lipa, efsanevi İngiliz rock grubu Coldplay ve Amerikalı şarkıcı-söz yazarı SZA bulunuyor.

Galata Rum Okulu’nda “Bir Dostluk Köprüsü" sergisi açıldı Galata Rum Okulu’nda “Bir Dostluk Köprüsü" sergisi açıldı

Dua Lipa ve SZA'nın seçilmesi, Glastonbury tarihinde ilk defa üç ana sanatçıdan ikisinin kadın olacağı anlamına geliyor. Dua Lipa, festivalde ikinci kez performans sergileyecek ve bu kez ana kadroda yer alacak. Geçtiğimiz yılın ana kadrosu, Arctic Monkeys, Guns N' Roses ve Elton John gibi erkek ağırlıklı isimlerden oluştuğu için eleştirilmişti.

Bu yılın diğer önemli isimleri arasında PJ Harvey, ABD'li rock grubu LCD Soundsystem, İngiliz rapçi Little Simz, 80'lerin pop ikonu Cyndi Lauper, Nijeryalı şarkıcı Burna Boy, İngiliz soul müziğinin yıldızı Olivia Dean, Keane, ve Paloma Faith yer alıyor.

Glastonbury Festivali, 26-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve müzik tutkunlarını büyük bir eğlenceye davet ediyor.