Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 179 cenaze ile 303 yaralının getirildiğini aktaran Sözcü Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

Kudra, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 18 bin 787'ye, yaralıların sayısının da 50 bin 897'ye çıktığını bildirdi.

İSRAİL HALKI GÖÇ ETTİRMEK İÇİN SAĞLIK SİSTEMİNE SALDIRIYOR

İsrail'in Kemal Advan Hastanesi'ni askeri kışlaya ve amaçları için tiyatro sahnesine çevirdiğini belirten Kudra, hasta ve yaralıları hastaneyi boşaltmaları için tehdit ederek hiçbir ilaç ve tıbbi malzemenin bulunmadığı Şifa Hastanesi'ne gitmelerini istediğini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, İsrail askerlerinin, Kemal Advan Hastanesi'ndeki 12 çocuğu süt ve yaşam destek ünitesinden mahrum bırakarak hayatlarını tehdit ettiğini vurguladı.

İsrail'in Kemal Advan Hastanesi Müdür Ahmed el-Kahlut ile 70'ten fazla yaralı ve sağlık personelini alıkoyduğunu hatırlatan Kudra, İsrail ordusunun Kemal Advan Hastanesi'ne yaptıklarını, El-Avde Hastanesi'ne yapmasından endişe duyduğunu ifade etti.

Kudra yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölge halkını göçe zorlamak için sağlık sistemini kasıtlı olarak yok ettiğini ifade etti.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki hastanelerde kabul ve tedavi durumunun çok kötü halde olduğunu belirten Kudra, sağlık ekiplerinin hastanelerdeki aşırı kalabalık nedeniyle durumu kritik olan vakalar arasında seçim yapmak zorunda kaldığını belirtti. 

Sözcü Kudra, uluslararası kurumlara ilaç, tıbbi malzeme, yakıt ve sağlık ekibi desteği çağrısını yineledi.