Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen sivil sayısının 704 kişi daha artarak can kaybının 5,791'e yükseldiği bildirildi.

Ayrıca, sağlık sisteminin Gazze'deki hastanelerde tamamen çöktüğü belirtildi.

Gazze'de sivillere yönelik bombardımanın her geçen gün artıyor.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi tesisi olan Şifa Hastanesi'nin çevresine saldırı düzenledi. Şifa Hastanesi, yüzlerce yaralı ve hasta tarafından tedavi gördüğü bir merkezdi ve binlerce kişi için güvenli bir sığınak haline gelmişti.

Ancak İsrail saldırısı sonucunda hastanenin çevresi yoğun dumanla kaplandı, bu da hastane ve çevresindeki alanlarda büyük bir insani krize yol açtı. Gazze'deki durum her geçen gün daha da kötüleşiyor.

İsrail-Filistin savaşının 18. gününde yaşananlar:

14:21: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 5.791'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 2.360'ı çocuk ve 1.292'si kadın. Ayrıca 16.297 kişi de yaralı olduğu bildirildi. 

14.06: Gazze Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.

11:57: İsrail, Gazze'ye kara operasyonuna hazır olduğunu açıklarken, operasyonu defalarca erteledi. Uzmanlar bu gecikmelerin Lübnan veya Suriye'den yeni cephelerin açılma ihtimalinden kaynaklandığını öne sürüyor. Kara operasyonunun ertelenmesinde ABD'nin Tel Aviv'e ilettiği ateşkes talebinin de etkili olduğuna dikkat çekiyorlar.

10:47: İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da 50'den fazla Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

10:19: İsrail'in Gazze'ye gecede düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 120'ye yükseldi.

10:14: Lübnan'daki Hizbullah, İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalarda üç üyesinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

09:23: Beyaz Saray, İsrail'e operasyonları hakkında tavsiyelerde bulunmak üzere çok sayıda üst düzey askeri yetkili göndereceğini doğruladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in donanımlı olduğuna inandıkları operasyonlarda deneyimi olan askeri personelin uzmanlıklarını paylaşmak üzere orada olacağını belirtti. 

08.26: Milli Savunma Bakanlığı, Gazze'ye yardım taşıyan iki Türk Hava Kuvvetleri uçağının daha Mısır'a sevk edildiğini duyurdu. Bu uçaklar Ankara'dan 06.00 ve 07.30'da hareket etti.

08:01: İsrail ordusunun geçtiğimiz gün Gazze'de 400 hedefi vurduğu bildirildi.

07.05: Lübnan'daki Hizbullah, İsrail ordusuyla çıkan çatışmada iki üyesinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

06.16: Gazze'de İsrail'in hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 110 Filistinli bir gecede hayatını kaybetti.

04:23: Hamas, Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nin yakıtının bitmesi nedeniyle elektriğinin kesilmesinin insani suç olduğunu açıkladı.

03:59: İsrail ordusu, Güney Lübnan'daki Şeba Çiftlikleri'ndeki (Dov Dağı) bir hücreye, İsrail'e roket atma girişiminde bulunduğu iddiasıyla saldırı düzenledi.

03.31: İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerindeki evlere baskınlar düzenleyerek arama ve tarama operasyonları gerçekleştirdi.

02:32: İsrail'in Gazze'nin çeşitli noktalarına düzenlediği hava saldırılarında en az 53 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

01:45: İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, ABD'nin İran'a iki mesaj gönderdiğini açıkladı. Bunlardan ilki çatışmayı genişletmek istemediklerini belirtirken, ikincisi ise itidal çağrısında bulundu.

00.03: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, serbest bırakılan İsrailli esirleri Refah Sınır Kapısı'nda Mısır'a teslim etti.

Lütfen bunun İsrail-Filistin ihtilafının 18. gününde yaşanan olayların gerçekçi bir anlatımı olduğunu unutmayın.