FETÖ'nün Türkiye'deki yardım dernekleri üzerinden insanları nasıl dolandırdığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmalarla gün yüzüne çıkmıştı.

Konya'da yürütülen bir soruşturmada ortaya çıkan bir gizli tanık ifadesine göre, FETÖ'nün kurduğu Kimse Yok Mu Derneği'nde çalışan bir diğer gizli tanık, kanser hastası bir kadından bağış adı altında 400 bin lira alarak, bu parayı Afrika'da yapılan yardımlar gibi göstermek için internetten fotoğrafları kullanmıştı.

Afrika'ya yardım bahane FETÖ'ye hizmet şahane

Türkiye'deki FETÖ yapılanmasının deşifre olmasının ardından Almanya'da 2006 yılında kurulan "Time to Help eV" isimli dernek üzerinden aynı yöntemlerle faaliyet gösterdiği belirlendi. Bu sözde uluslararası yardım derneği, içme suyuna ulaşmanın zor olduğu Afrika gibi bölgelerde su kuyuları açıyor ve bu hizmet için yüksek miktarlarda bağış topluyordu. Ancak, dernek su kuyularını daha ucuza açtırıp kalan parayı örgüte aktarıyordu.

'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu 'Kurtuluş İttifakı' 5 partinin birleşmesiyle oluşturuldu

Depremde KIZILAY ve AFAD'a yardımı engellediler

6 Şubat depreminde, FETÖ'nün Almanya'da kurduğu "Time to Help eV" adlı yardım derneği, Kızılay ve AFAD gibi resmi kuruluşlara yardım yapılmasını engelleyerek, bağışlanan paraları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmıştır. Bu dernek, sözde uluslararası yardım amaçlı olarak faaliyet göstermekte ve içme suyuna ulaşmanın zor olduğu Afrika gibi bölgelerde su kuyuları açmaktadır. Ancak, bu faaliyetlerinin arkasında yatan gerçek, su kuyularını daha ucuza açtırıp, kalan parayı örgüte aktarmak olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yardım faaliyetleri için dernek aracılığıyla talep edilen bedel 3 bin 500 ile 4 bin 100 euro arasında değişmektedir.