Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde H Grubu'nu lider tamamlayarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. Belçika deplasmanında Union Saint-Gilloise'u 3-0 yenerek büyük bir avantaj elde eden Sarı Lacivertliler, rövanş maçı için güçlü bir pozisyon elde etti. Ülke puanına en fazla katkı veren takım unvanını taşıyan Fenerbahçe, bu sezon 18 puan toplarken son 5 yılda da 46 puanlık bir başarı elde etti.

Fenerbahçe'de Eksikler Var

Ancak Fenerbahçe, Olympiakos karşısında bazı eksiklerle sahaya çıkacak. Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve Joshua King'in hafif sakatlıkları bulunurken, Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da UEFA listesinde yer almadığı için forma giyemeyecek.

Maç öncesine dair istatistikler de dikkat çekici. Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde bugüne kadar 16 maça çıktı ve bunlardan 11'ini kazandı. Yunanistan takımlarıyla ise daha önce 8 kez karşılaşan Sarı Lacivertliler, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Derbide  11'ler belli oldu Derbide 11'ler belli oldu

Avrupa Kupalarında 106 Galibiyet

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki deneyimi de göz ardı edilmemeli. Bugünkü maçla birlikte Kanarya, Avrupa kupalarında 269. kez sahaya çıkacak. Geride kalan müsabakalarda 106 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 55 beraberlik ve 107 yenilgi yaşadı.

Sarı Lacivertlilerin bu sezonki en golcü ismi Edin Dzeko, 23 golünün 4'ünü UEFA Konferans Ligi'nde kaydederken, İrfan Can Kahveci ise toplamda 14 gol atmış ve bunların 4'ünü Avrupa kupalarında atmıştı.

Fenerbahçe, Olympiakos karşısında avantaj elde etmek ve yarı finale yükselmek için mücadele edecek. Futbolseverler, heyecan dolu bir maçın bekleyişine geçerken, Sarı Lacivertlilerin performansı merakla bekleniyor.

MUHTEMEL 11'LER

Olympiakos: Tzolakis, Rondinei, Retsos, Carmo, Ortega, Chiquinio, Hezze, Horta, Fortounis, El Kaabi, Masuras

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, İrfan, Szymanski, Fred (Krunic), Tadic, Dzeko