İmamoğlu, "Toplumla yüz yüze gelmek, her zaman burun buruna sohbet etmek biraz alışkanlık ister. Diyalog biçimi kolay değildir. Biraz zamana ihtiyacı var. Bir alışma dönemi yaşayacak, zaten o kadar yaşayacak. 31 Mart'tan sonra görevine geri döner herhalde" ifadelerini kullandı.

5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam 5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam

İmamoğlu, Pendik Kent Lokantası'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Murat Kurum'un TOKİ mağdurlarıyla yaşadığı diyaloga ilişkin soruya cevap veren İmamoğlu, toplumla yüz yüze gelmenin ve sohbet etmenin alışkanlık gerektiren bir durum olduğunu belirtti. Diyalogun kolay olmadığını ifade eden İmamoğlu, Murat Kurum'un zamanla alışma süreci yaşayacağını ve 31 Mart'tan sonra görevine geri döneceğini söyledi.

Ayrıca, İmamoğlu'na bir kadının, "Beykoz'da arsam var, 5 yıldan beri kentsel dönüşüme girecekti. Beyefendinin tatilden dönüp imza atmasını bekliyoruz. Kurtarın bizi" sözleri hatırlatıldı. İmamoğlu, bu konuda ilk gün sordurduğunu ve böyle bir yerin olmadığını belirtti. Ayrıca, "Hanımefendi lütfen bizi arayın. Ben tatilde değilim, İstanbul'dayım. Beni gün içinde aramazsa bu işin sağlam bir kurgu olduğuna inanacağım" dedi.

Hatırlatmak gerekirse, Murat Kurum'un bir kadının anlatımı üzerine TOKİ mağdurlarıyla geçen diyalog sırasında kameraya müdahale etmesi olay yaratmıştı.

Editör: Elif Erbay