Vücudunuzu Hareket Ettirin :Umutsuzluk ve depresyon hissettiğinizde hareketsiz kalmayın. Vücudunuzun bu umutsuzluk haline karşı direnç göstermesine yardımcı olun. İlla ki kendinizi yoracak ağır hareketler gerçekleştirmeniz gerekmiyor, basit bir yürüyüş ve dans bile bu duyguların zincirlerine vurulmuş sağlam birer darbe olacaktır.

Kendinize Daha İyi Bir Arkadaş Olun :Depresyon sürecinde yaşadığınız zorluklarda kendinizi eleştirmek yerine, başka birisini motive ediyormuşçasına kendinizi motive edin ve güzel sözler söyleyin. İnsanlar kendilerini eleştirmek konusunda her zaman daha rahattır, fakat kendini eleştirmek bu süreçte üzerinizdeki baskıyı arttırmaktan başka bir şeye yaramayacak ve çözümsüzlüğü büyütecektir. Kendinize karşı daha kibar olarak çözüme gidebilirsiniz.

meditasyon yapmak

Düşüncelerinizi Sorgulayın :İnsan zihninde bir sürü olumsuz düşünce bulunmakta ve bu düşünceler zihni esir almaktadır. Ancak kişi, olumsuz düşüncelerin doğruluğunu sorgulamaya ve onların mutlak doğruluğunu kabul etmemeye başlarsa, kendi zihnini özgürleştirebilir.

Kendinize Acıyarak Değil, Eylemle Başa Çıkın :Yalnızlık ve depresyon duygularını hissettiğinizde, bu duyguların sizi ele geçirmesine ve kendinize acındırmasına izin vermeyin. Bu duygular kaçınılmazdır, fakat insan eyleme geçerek ve buna karşı direnerek bu duyguları yenebilir. Depresyon ve yalnızlık duygularını büyük deniz dalgalarına benzetirsek, onu yenmek için üstüne gitmek şarttır.

Stoa düşünmek nedir, teknikleri nelerdir? Stoa düşünmek nedir, teknikleri nelerdir?

Şükran Pratiği Yapın :Olumsuz duyguları hissettiğiniz zaman, olumsuz duyguların üzerinde durmak yerine, yaşadığınız olumlu anları ve bir arada olmaktan mutlu olduğunuz insanları düşünerek minnet edin. Her olumsuz durumun olduğu yerde, yaşadığınız güzel anları düşünün ve pratiğinizi onlar üzerinden yapın.

Kahve telvesini değerlendirmenin 4 yolu Kahve telvesini değerlendirmenin 4 yolu

Diğerlerine Yardım Edin: Stoacı felsefeye göre, acılarla yüzleşirken kendi acınızla boğuşmak yerine, başkalarına yardım ederek onların yaşadıkları süreçlerden kendi sorunlarınızı çözerek çıkabilirsiniz.

Doğaya Bağlanın :Bu süreçte doğaya odaklanmak ve doğanın düzeninin bir parçası olduğunuzu düşünerek onun denge ve güzelliğinden faydalanmak, sizi depresyondan çıkarmak konusunda etkili olacaktır.

doğada yürüyüş yapmak

Geleceğe Odaklanın : İçsel kaygılarınızda kaybolduğunuz zaman, geleceğinizi, hedeflerinizi ve yapmanız gerekenleri düşünün. Geleceğe dair bir planınızın olması sizi umutlandırabilir ve bu kaygıyı yenmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

Meditasyon Yapın: Zor zamanlarınızda meditasyon yapmak içsel huzuru bulmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Kendinize bir meditasyon rutini oluşturup düzenli bir şekilde takip edin.

Profesyonel Yardım Alın: Yardım istemek, güçlü olmanın bir kanıtıdır. İçsel huzuru hissetmediğiniz anda, bir profesyonelden yardım istemek iç huzuru yakalama konusunda size yardımcı olacaktır.

Küçük Adımlarla İlerleyin:İçsel sıkıntınızı aşmak konusunda daha küçük adımlarla ilerlemek, hedeflerinize ulaşmak konusunda daha motive edici olacak ve küçük adımlara parçalanmış hedeflerin her birine ulaşmak sizi gururlandıracak ve sonuca ulaşmak konusunda sizi motive edecektir.

Empati Geliştirin :Empati yaparak başkalarının düşüncelerini anlamak, kendi içsel sıkıntılarınızı aşmak konusunda size rehberlik edecektir. Bundan kaçınmayın ve empati yeteneğinizi arttırın.

kendini sevmek nedir

Kendinizi Affedin:Herkes hata yapar! Kendi yaptığınız hataları affederek, bunların esiri olmadan tekrarlanmamasını sağlayın ve içsel huzurunuzu yakalamak konusunda size yardımcı olmasını sağlayın. Hata yapmayı kötü bir şey olarak düşünmeyin ve üstüne gidilen hataların sizi tecrübeli biri yapacağını unutmayın.

Hayatınıza Anlam Katan Şeylere Odaklanın :Depresyondan çıkmak zor olabilir, fakat hayatınıza anlam katan şeylere odaklanmak içsel huzurunuza ulaşmak konusunda size yardımcı olabilir. Hobilerinizle ilgilenmek veya ailenizle vakit geçirmek gibi.

Stoacı felsefeye göre, bu ipuçlarından faydalanmak sizi depresyondan kurtarabilir ve içsel huzuru bulmanız konusunda size yardımcı olabilir. Zor zamanlarınızda yardım almaktan çekinmeyin ve hayattaki sizi sıkan kötü noktalara odaklanmak yerine iyi ve güzel kısımlarına odaklanın.