Karayazı’daki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmetleriyle ilgili tartışmalar sıcaklığını korurken Samimi Haber’e yeni bir bilgi daha ulaştı. Hem de yaşananları gözler önüne seren şok edici fotoğraflarla.

Fahiş fiyatlara cezalar artıyor! Fahiş fiyatlara cezalar artıyor!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan mektup yazdı

2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm ailelere mektup yazıldı.   Aile Sosyal hizmetler bakanlığı  organizesiyle bu mektuplar kaymakamlıklara ailelere ulaştırma talimatı verildi. Kampanyaya ulusal hane ziyaretleri adı verildi. Bakanlık tarafından bu işlem için hane ziyaret formları oluşturuldu. Karayazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bu kapsamda işe alınan iki kişi istihdam edildi.

 cumhurbaşkanı erdoğanın mektupları depodan çıktı 

İlçeye bakanlık tarafından  dağıtılmak üzere  6 bin mektup yollandı.

Bunun adı sahtecilik

Kaymakamlıkta istihdam edilen iki personel ulusal hane ziyareti kapsamında fiili olarak yaklaşık 500 evi ziyaret edip tutanak tuttu. Ancak bir süre sonra ziyaretler kesildi. Ancak iddiaya göre ziyaretler devam ediyormuş gibi sisteme girilmeye devam edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mektupları ise kolilerle depoya kaldırıldı.

Sahte tutanakla rekor mu kırıldı?

cumhurbaşkanı erdoğan ailelere mektup yazdı karayazı sosyal yardımlaşma derneği

Şok iddiaya göre Kaymakam Muammer Sarıdoğan’ın talimatı ile bütünleşik yardım programı sistemine hanelere gidilmiş gibi gösterilerek girişler sağlandı. Bu hayali işlemler sonucunda Karayazı, Türkiye genelinde 9’cu, il genelinde ise 2’ci oldu. İddiaya göre Sarıdoğan, siyasi beklenti nedeniyle mektup dağıtımını durdurmuş. Kaymakamın, “Seçimi nasılsa Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanamayacak, mektupları dağıtmaya gerek yok” dediği öne sürülüyor. 

İddialar çoğalıyor

Samimi Haber’e Karayazı Kaymakamlığının tartışmalı icraatlarıyla ilgili çok sayıda bilgi gelmeye devam ediyor. Kaymakamlık tarafından başta PKK ve FETÖ ile iltisaklı ailelere yardım yapıldığı iddiaları kamuoyunu şok etti.

Samimi haber bu iddiaların aydınlığa kavuşması ve kamuoyunun vicdanının rahatlaması için İçişleri Bakanı Ali Yerlikayaya bir kez daha çağrıda bulunuyor:


Sayın Bakan; Lütfen ilçeye müfettiş göndererek iddiaların araştırılması talimatını verin. İddialar nedeniyle ilçede huzursuzluk yaşanıyor. Soruşturmanın selameti açısından kaymakam  Muammer Sarıdoğan’ı ya açığa alın ya da merkeze çekin.
Saygılarımızla