Bayram Ziyaretleri

Bayramın en heyecan verici yanlarından biri, akrabaları ve sevdikleri ziyaret etmekti. Hala o eski heyecanı hissedebiliyor insan, her kapının ardında sıcak bir gülümseme ve tatlı bir hoş geldin beklermiş gibi.

Özenle İşlenmiş Mendiller

Oyalı, işlemeli mendiller, bayramın vazgeçilmezlerindendi. Büyüklerimizin ellerini öperken verdiği bu küçük hediyeler, aslında büyük bir sevginin ve özenin simgesiydi.

Bayramlık Elbiseler

Özel diktirilen veya alınan bayramlık elbiseler, çocukların yüzlerindeki mutluluğun bir parçasıydı. O gün için özenle seçilen kıyafetler, bayramın coşkusunu tamamlardı.

Tatlı İkramlar

Diş Çürümesi Bayramda Şeker Yemek

Bayram, şekerin, çikolatanın ve lokumun bolca tüketildiği günlerdi. Misafirlere ikram edilen bu tatlı atıştırmalıklar, sevgi ve paylaşımın simgesiydi.

Kahve Keyfi

Türk Kahvesi

Bayramda Türk kahvesi, aile büyükleri arasında özel bir yere sahipti. Sohbetlerin ve bayram sevincinin tadını çıkarmak için vazgeçilmez bir içecekti.

Kolonya Ritüeli

Kolonya Sürmek Orucu Bozar Mı

Misafirlerin karşılanması veya uğurlanması sırasında kolonya ikramı, bayramın geleneksel adetlerinden biriydi. Temizlik ve tazelik simgesi olan kolonya, bayramın ruhunu yansıtırdı.

Bayram Sofraları

kahvaltı-2

Tüm ailenin bir araya geldiği, bolca yemek ve muhabbetin paylaşıldığı bayram sofraları, unutulmaz anılarla doluydu. Lezzetli yemekler ve birlikte geçirilen zaman, bayramın en güzel yanlarındandı.

Beyazıt Öztürk farkındalık programına katıldı Beyazıt Öztürk farkındalık programına katıldı

Bayram Şenlikleri

Şehrin belirli noktalarında düzenlenen bayram şenlikleri, çocukların ve ailelerin keyifle vakit geçirdiği etkinliklerdi. Oyunlar, eğlenceler ve geleneksel tatlar, bayramın coşkusunu artırırdı.

Bayram Tatlıları

Karadeniz Baklavası Tarifi

Bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan şerbetli, sütlü veya fındıklı tatlılar, sofralardaki en özel lezzetlerdi. Misafirlere ikram edilen bu tatlılar, bayramın neşesini ve bereketini simgelerdi.

Her biri birer anı, her biri birer gelenek olan bu bayram alışkanlıkları, çocukluğumuzun masumiyetini hatırlamak için bize güzel bir fırsat sunuyor.