Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, başkent Kiev'de basın toplantısında konuştu. BBC'de yer alan habere göre Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşın ikinci yılına yaklaşırken, komutanlarının '450 bin -500 bin asker' aradığını belirterek, bunun 'hassas' ve maliyetli bir konu olduğunu kabul etti.

ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler ilk olarak bu ayın başında Ukrayna'ya yönelik 60 milyar dolarlık askeri paketi engellemişti. Bu hafta hem Beyaz Saray hem de Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, ABD'nin Ukrayna'ya bir askeri yardım paketi daha planladığını ancak Kongre harekete geçmediği sürece bundan sonra daha fazla yardım göndermenin kısıtlı olduğunu söyledi.

Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak

ABD'nin yaşadığı gerilemeyi, geçen hafta Macaristan'ın AB'nin 50 milyar Euro'luk mali yardım anlaşmasını bloke etmesi izledi. Ancak AB liderleri Ukrayna'nın desteksiz bırakılmayacağını söyledi.

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, BBC'ye verdiği röportajda Ukraynalıların daha fazla destek almadan ölüme terk edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu hafta Ukrayna'yı işgale devam edeceğini belirterek, tüm hedeflerine ulaşılacağının sözünü verdi. Putin ayrıca Moskova'nın 'özel askeri operasyon' olarak tanımladığı saldırılarda şu ana kadar 617 bin Rus askerinin katıldığını söyledi. Ancak silahlı kuvvetlerin hava savunma sistemleri ve iletişim konusunda sorunlar yaşadığını ve insansız hava aracı üretimini artırması gerektiğini itiraf etti.