Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 237,08 puan artarak yükseliş kaydetti. Toplam işlem hacmi ise 139,3 milyar lira oldu.

EN ÇOK KAZANDIRAN SEKTÖRLER

Bankacılık endeksi yüzde 2,35, holding endeksi ise yüzde 3,81 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 6,37 ile turizm oldu. Tek gerileyen ise yüzde 0,31 ile ticaret sektörüydü.

TCMB'DEN FAİZ ARTIRIM KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı.

ABD EKONOMİSİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4,9 ile beklentilerin üzerinde büyüdü. ABD'de dayanıklı mal siparişleri de eylülde aylık bazda yüzde 4,7 artış gösterdi.

FED'İN PARA POLİTİKASI ENDİŞELERİ

Açıklanan veriler, ABD ekonomisinin hala güçlü olduğunu gösterirken, Federal Rezerv (Fed) bankasının sıkı para politikasını daha uzun bir süre sürdürebileceği endişesini artırıyor.

KÜRESEL PAY PİYASALARINDA OLUMSUZ SEYİR

Küresel pay piyasalarında, şirket karlılıklarının beklentilerin altında kalması ve Orta Doğu'daki jeopolitik risklerle negatif bir seyir izleniyor. Yüksek faiz ortamının devam etme endişeleri de satış baskısını artırıyor.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI ENDİŞESİ

İsrail-Filistin çatışması, varlık fiyatları üzerinde risk oluşturmaya devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye kara harekatı düzenleyebileceği ve çatışmaların daha geniş bir coğrafyaya yayılabileceği endişesi güçlü kalıyor.

YARIN VERİ GÜNDEMİ SAKİN

Yarın yurt içinde veri gündemi sakin olacakken, yurt dışında ABD'de kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi gibi verilere odaklanılacak.

TEKNİK AÇIDAN BIST 100 ENDEKSİ

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.680 seviyesi direnç, 7.420 ve 7.250 puan ise destek konumunda bulunuyor.