1972 Yılında Aydın'da dünyaya gelen Şebnem Bursalı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur.1993 yılında TRT'de başladı. 1994 yılından başlayarak Sabah Grubu bünyesinde Gün gazetesinde muhabir ve röportaj yazarı, Yeni Asır gazetesinde köşe yazarı ve Ankara temsilcisi olarak çalıştı. Haftalık siyasi dergi Aktüel'de siyasi analiz yazıları yazdı. ATV'de yayımlanan “İktidar Oyunu” adlı programın yapımında görev aldı.

1996-2002 yılları arasında Takvim gazetesinde Ankara temsilcisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2008 yılında Türkiye'nin yayın hayatına devam eden en eski gazetesi Yeni Asır'ın ilk kadın genel yayın yönetmeni oldu ve bu görevi 2017 yılına kadar sürdürdü.

şebnem bursalı kimdir kaç yaşındadır

2017 yılında ATV Ankara temsilcisi oldu. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı ve A Haber'de siyaset yorumculuğuna da devam etti. Türkiye'nin en eski gazeteci derneklerinden Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Genel Sekreterliği, Başkan Vekilliği ve Başkanlığını yaptı. İletişim Başkanlığı Basın Kartı Komisyonu Başkan Vekilliği görevini yürüttü.