Abdullah Zeydan, 31 Mart 2024 seçimlerinde DEM Parti adayı olarak Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katıldı. Oy sayımlarının ardından Zeydan yüzde 55,48 oyla birinci olarak çıktı ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

Abdullah Zeydan, 13 Mart 1972 tarihinde Yüksekova'da dünyaya geldi. Liseye kadar eğitim hayatını burada tamamladı. Ardından Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu.

Siyasete atılan adımlarıyla da dikkat çeken Abdullah Zeydan, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Hakkâri milletvekili olarak seçildi. 4 Kasım 2016'da HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik yapılan operasyonla bir dönemece girdi ve tutuklandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, katıldığı bir eylem nedeniyle kendisine "örgüte yardım" suçundan beş yıl, "örgüt propagandası yapmak" suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Toplamda 8 yıl 1 ay hapis cezası alan bu isim, 6 Ocak 2022'ye kadar Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuldu.