ABD Başkanı Biden, ekonomiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.


Ancak Biden, ekonomi projelerini anlattığı basın toplantısını yarıda keserek acil durum odasına gitti.

Biden konuşması sırasında "Özür diliyorum acil duruma odasına gitmem gerekiyor, bir konu geldi, onu halletmem gerek" diyerek salondan ayrıldı.

ÜSLERE YAPILAN SALDIRILAR HABER VERİLDİ

İddiaya göre ABD’nin Ortadoğu’da bulunan 3 üssüne drone’lar ile saldırı düzenlendi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da Biden'ın toplantıyı terk etmesinden kısa bir süre önce X'te Suriye'nin güneybatısında gerçekleşen bir saldırı hakkında bilgi vermişti.

Hedeflenen saldırının başarısız olduğunu, can kaybı veya hasar olmadığını ifade eden CENTCOM'un açıklamasında “ABD ve koalisyon güçlerini savunmak için gerekli ve orantılı eylemleri gerçekleştireceğiz” denilmişti.

ABD'nin Ortadoğu’daki askeri üslerine bir süredir drone ile saldırılar düzenleniyordu. Bugün de Al-Tanf Üssü'ne bir saldırı düzenlenmişti. CENTCOM’un açıklamasının bugün Al-Tanf Üssü'ne gerçekleşen saldırı ile ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

BEYAZ SARAY: GÜVENLİK EKİBİNDEN BİLGİ ALDI

Biden'ın toplantıyı terk etmesinin konuşulduğu dakikalarda Beyaz Saray'ın X hesabından güvenlik toplantısına dair bir görüntü paylaşıldı.

Fotoğrafa “Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, bugün ulusal güvenlik ekibinden İsrail ve Gazze’deki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı” not düşüldü.

Toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da olduğu görüldü.