Bezin ve motorine indirim (8 Mayıs 2024) Bezin ve motorine indirim (8 Mayıs 2024)

2024 Mart itibarıyla BES'teki katılımcıların fon tutarı 746 milyar lirayı bulurken, devlet katkısı fon tutarı da 96,5 milyar liraya ulaştı. Otomatik katılım sisteminde ise katılımcıların fon tutarı, devlet katkısı ile birlikte 61,5 milyar liraya yükseldi. Bu durum, fonların toplam tutarının ilk çeyrekte 904 milyar liraya yaklaştığını gösteriyor.

Bireysel emeklilik sisteminin 20. yılında yaşanan bu büyüme, gelecek için umut vadeden bir potansiyeli ortaya koyuyor. 2023 sonunda 8 milyon 676 bin kişiye ulaşan BES katılımcı sayısı, 18 yaş altı katılımının da 1,1 milyonu geçmesiyle dikkat çekiyor.

Fonların dağılımı incelendiğinde, 564 milyar lirasının faizli fonlarda, 181 milyar lirasının ise faizsiz fonlarda değerlendirildiği görülüyor. Devlet katkısı fon tutarının ise 87 milyar lirasının faizli, 9 milyar lirasının da faizsiz fonlarda bulunduğu belirtiliyor.

Bu yılın dikkat çeken bir diğer yeniliği ise katılımcılara nakit ihtiyaçlarını karşılama imkanı tanıyan kısmi ödeme uygulaması. 1 Temmuz'da hayata geçirilecek olan bu uygulama, katılımcıların sistemden çıkmadan haklarını korumasını sağlayacak.

Türkiye Sigorta Birliği'nin beklentileri ise oldukça yüksek. BES ve OKS'de toplam büyüklüğün 1,2 trilyon lirayı aşmasını öngören birliğe göre, sektörün geleceği oldukça parlak.

Bireysel emeklilik sistemi, Türkiye'nin finansal geleceğini şekillendirmeye devam ederken, katılımcılara daha fazla güven ve gelecek için daha fazla umut sunuyor.