Bayram tatilinde toplu taşıma ücretleri merak konusu oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bayra boyunca toplu taşıma ücretsiz mi olacak? Resmi Gazete'de yayımlanana göre toplu taşıma ücretleri bayramda nasıl olacak?

Bayram Tatilinde İstanbul, Ankara ve İzmir Toplu Taşıma Ücretsiz mi? 

Bayram tatili süresince İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanma imkanı sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 00.00'dan itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar olan süre zarfında vatandaşlar, belirtilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Bu süreçte, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden de vatandaşlar ücretsiz faydalanabilecekler. Ancak, yap-işlet-devret projeleri bu kapsamın dışında tutulacak.

Ayrıca, 10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00'dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00'a kadar olan süreçte, Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

Yavaş, “Trollerini geri çek” dedi telefonu yüzüne kapattı Yavaş, “Trollerini geri çek” dedi telefonu yüzüne kapattı

Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da benzer bir uygulama yapılacak. Bu kapsamda, Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri yine ücretsiz olacak.

Bu uygulamaların, vatandaşların bayram tatillerinde daha rahat ve ekonomik bir şekilde seyahat etmelerine katkı sağlayacağı belirtilirken, toplu taşıma kullanımının teşvik edilerek trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.