Gazeteci Mahir Temur, 6 Şubat depremlerini ve sonrasında Malatya'da yaşananları konu alan "Soğuk Fay" adlı belgeselin fragmanını yayınladı. Belgesel, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin Türkiye'nin 11 ilini etkileyerek 50 binden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu olayları anlatıyor.

Belgeselde, depremin ardından Malatya'ya atanan "Koordinatör Bakan" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un gözyaşlarını tutamadığı sahneler damga vurdu: “Dışarı çıktığınız zaman her yerde çığlık. Film senaryosu gibi. Patır patır binalar çöküyor. Arkanızı dönüyorsunuz orası dönüyor, insanlar kaçıyor. Oranın koordinatörü sizsiniz, herkes size bakıyor. Siz güçsüz olursanız herkes çöker. Dimdik, sert duruyorsunuz orada, gece kendi kendinize ağlıyorsunuz…”

Ekran Görüntüsü 2024 02 05 195746

İlk gösterimi 6 Şubat 2024'te İnönü Üniversitesi'nde yapılacak olan belgesel, Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur'un yönetmenliğinde izleyiciyle buluşacak.

Okul müdürünü öldürmüştü: 17 yaşındaki saldırgan tutuklandı Okul müdürünü öldürmüştü: 17 yaşındaki saldırgan tutuklandı

Temur, belgeselle ilgili yaptığı açıklamada, depremin acılı tarafını, kaotik durumu ve herkesin aynı duyguda birleştiğini göstermeyi hedeflediğini belirtti. Depremzededen bakanına kadar herkesin ortak duygular yaşadığını vurgulayan Temur, belgeselin aynı acıların tekrar yaşanmaması ve sağlam binaların yapılması konusunda bir çağrı niteliği taşıdığını ifade etti.