Üç gün önce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iş ve finans dünyası temsilcileriyle gerçekleştirdiği basına kapalı yemekte, Sözcü'den Nedim Türkmen'in bugünkü köşe yazısına göre, Bakan Şimşek'in önemli açıklamalarda bulunduğu belirlendi.

Nedim Türkmen'in aktardığına göre, Bakan Şimşek'e kredi kartı taksit sınırlamasına ilişkin yöneltilen bir soruya karşılık, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar, vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor. Bu iyi bir şey değil" şeklinde bir yanıt verdiği kaydedildi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,7 milyar dolar arttı Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,7 milyar dolar arttı

Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda, kredi kartı ile taksitli mal alımlarına yönelik tedbirlerin alınacağı belirtiliyor. Programda, "Ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecektir" denilen bölümde, "Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri başta olmak üzere enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları destekleyici olarak alınan mevcut kararların etkileri analiz edilecek, gerek görülmesi durumunda ilave tedbirler alınacaktır." ifadelerine yer verildi.