Müge Anlı'nın canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti! Müge Anlı'nın canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

ESA, 2031 yılında fırlatılması planlanan "EnVision" adlı uzay görevi kapsamında, Venüs'ün atmosferini, yüzeyini ve çekirdeğini inceleyecek. Görev, Venüs'ün zaman içinde nasıl geliştiğini, okyanuslara sahip olup olmadığını, jeolojik olarak ne kadar aktif olduğunu ve kontrolden çıkan sera etkisinin neden başladığı gibi sorulara yanıt vermeyi hedefliyor.

Avrupa Uzay Ajansı, Venüs'ü Ayrıntılı Olarak İnceleyecek

EnVision, Venüs'e 15 aylık bir yolculuğun ardından, gezegenin yörüngesinde ve atmosferinde 15 ay boyunca uçacak. Uzay aracı, Venüs'ün bulutlarını, yüzeyini ve çekirdeğini incelemek için çeşitli bilimsel ekipmanlar taşıyacak.

EnVision, Venüs'ü incelemek için geliştirilmekte olan çeşitli görevlerden sadece biri. NASA da, önümüzdeki on yıl içinde başlatılması planlanan "DAVINCI ve VERITAS" keşif gezileri ile Venüs'ü inceleyecek.

Avrupa Uzay Ajansı, Venüs'ü Ayrıntılı Olarak İnceleyecek (2)

Venüs, Güneş sistemimizdeki en sıcak ve en yaşanmaz gezegenlerden biri olarak biliniyor. Ancak, bilim insanları, gezegenin bulutlarında yaşam olabileceğini düşünüyor. Bu düşünceye dayanak olarak, Venüs'ün bulutlarında amonyak gibi yaşam için gerekli olabilecek bileşiklerin tespit edilmesi gösteriliyor.

EnVision görevi, Venüs'ün bulutlarında yaşam olup olmadığını kesin olarak belirlemek için önemli bilgiler sağlayabilir.