Miss Turkey 2017 yarışmasında ikinci sırada yer alsa da, tacın Itır Esen'e verilmesi sonrasında birincilik unvanını elde eden Aslı Sümen, şimdi sevgilisi Chris Bann ile hayatını birleştirmeye hazırlanıyor. Sümen, sevgilisi Chris Bann'in kendisine evlenme teklifi ettiği anları sosyal medyada paylaştı.

Sümen, paylaşımında "Hayatımın aşkına en kolay evet. Bu yılın sonlarına yaklaşırken, 2023'ten en özel anımı sizinle paylaşmak istedim. Chris, bana ilk yıl dönümümüzde evlenme teklifi yaptı. Planlı değildi ve beyaz giymem tamamen bir tesadüftü. İşte hayatımın en güzel anlarından biri" ifadelerini kullandı.

Yarışmada Ne Olmuştu?

Yarışmanın birincisi ve Miss Turkey 2017 World güzeli Itır Esen olarak ilan edildi. İkinci sırayı alan Aslı Sümen ise Miss Turkey 2017 Universe güzeli seçildi. Ancak organizasyon yetkilileri, Itır Esen'in sosyal medya paylaşımları nedeniyle tacının geri alındığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Türkiye güzeli unvanı Aslı Sümen'e verildi.

Aslı Sümen Kimdir? 

Türkiye Güzeli, manken, dansçı, ve oyuncu Aslı Sümen, 1.72 cm boyunda ve 53 kg ağırlığındadır. 1994 yılında Mersin'de doğmuş olup Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Fakültesi mezunudur. Aslı Sümen, güzellik yarışmalarına olan katılımıyla tanınmaktadır. Miss World 2017 güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiş ve birinci olmuştur.

Aynı zamanda mankenlik ve dansçılık da yapan Aslı Sümen, 2021 yılında Baht Oyunu dizisinde Tuğçe rolüyle dizi oyunculuğuna adım atmıştır. Aynı yıl Erkek Severse dizisinde Ezgi karakterini canlandırmıştır. 2022 yılında Gülümse Kaderine, Süper Kahramanlar – Altay ve Ruhun Duymaz dizilerinde rol almıştır. Sümen, yeni projelerde de yer almayı sürdürmektedir.

Aslı Sümen'in rol aldığı film ve diziler şunlardır:

Nihal Candan kilo alırsa yeniden cezaevine dönecek mi? Nihal Candan kilo alırsa yeniden cezaevine dönecek mi?
  • Ruhun Duymaz (Hilal Koral, TV Dizisi 2023)
  • Süper Kahramanlar – Altay (Selin, TV Dizisi 2022-2023)
  • Gülümse Kaderine (Ayşegül, TV Dizisi 2022)
  • Erkek Severse (Ezgi, TV Dizisi 2021)
  • Baht Oyunu (Tuğçe Dikman, TV Dizisi 2021)

Ayrıca, Aslı Sümen'in yer aldığı kısa video filmlerden biri "Beduk: We Dance" adını taşımaktadır. Kendisi ayrıca "Uykusuzlar Kulübü" ve "Danıska Show" gibi televizyon programlarına da katılmıştır. Aslı Sümen, 2021 yılında Miss World 2017 güzellik yarışmasında da ülkemizi temsil etmiştir.