Bakanlık'tan taşra teşkilatlarına tasarruf ayarı Bakanlık'tan taşra teşkilatlarına tasarruf ayarı

Kararın merkezinde, Apple'ın kendi platformunu Spotify ve diğer müzik hizmetleriyle rekabette kayırmakla suçlamaları yer alıyor. Spotify, özellikle Apple'ın App Store dışında alternatif ödeme hizmetlerini kullanıcılarına sunmaması ve bu konuda yeterince bilgilendirme yapmaması üzerine şikayetlerini dile getirmişti.

Apple Türkiye Iş Ilanı

İsveçli müzik yayın şirketi, 2019 yılında yüzde 30'luk komisyon ücretlerine itiraz ederek Apple'ın hakim konumunu kötüye kullandığına dair iddialarda bulunmuştu. Avrupa Komisyonu'nun kararı ise Apple'ı App Store dışındaki ödeme hizmetleri konusunda kullanıcıları bilgilendirmediği için cezalandırdı.

Apple tarafından yapılan açıklamada, karara itiraz edileceği belirtilirken, şirketin tüketicilerin zarar gördüğüne dair inandırıcı kanıtların olmadığı vurgulandı. Ayrıca, Spotify'ın Avrupa Komisyonu ile 65'ten fazla kez görüşme gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

Spotify'dan Rekor Büyüme 600 Milyondan Fazla Kullanıcı!

Bu karar, AB tarafından Apple'a yönelik kesilen ilk rekabet cezası olma özelliği taşıyor. Hatırlanacağı üzere, Apple daha önce 2020 yılında Fransa'da rekabet davası kapsamında 1,1 milyar euro ceza almış ancak yapılan itirazlar sonucunda bu miktar 372 milyon euroya indirilmişti.

Apple'ın bu yeni rekabet cezasına karşı yapacağı itirazın nasıl sonuçlanacağı ve bu durumun teknoloji endüstrisi üzerindeki etkileri merakla bekleniyor.