Cumhur Altıok yazıyor

TSK personeline ilişkin kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. 'Emekli askerlere konuşma yasağı' getirileceği yönünde tartışmalara neden olan madde oybirliğiyle metinden çıkarıldı. Peki başta buna neden ihtiyaç duyulmuştu?

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

Hemen araştırmaya başladım. Külliye eşrafına sordum, hayırdır… Sizi destekleyen pek çok isim de bu kapsama giriyor. Neden bu yasak?

Meğer bir anket yapılmış. Anketin ana konusu yerel seçimleri kaybetme nedenleri…  Çıkan sonuçlara göre ekonomik kiriz, emekli maaşına zam yapılmaması. Birçok faktör var. iktidarı destekleyen seçmenin sandığa gitmemesinin nedenleri arasında ise “antipatik, itici, agrasif, kendisiyle çelişen, duruma ve adamına göre pozisyon alan” televizyon yorumcuları olduğu ortaya çıktı. Hani şu kraldan çok kralcı olanların. (Kralın bunlardan haberi olmadığı gibi izlemeye de vakti yok. Zaten onların fikrine ihtiyacı yok) 

Her neyse… Diğer bir etkende siyasetçi olmayan ama asker gibi güvenilen bazı isimlerin de yaptığı eleştirilerin vatandaşta karşılık bulduğu sonucu elde edilmiş…

Anlayacağınız medya mahallesinde yavaştan bu anket duyulmaya başladı. Moraller çok bozuk. Bir nevi güvercin tedirginliği hakim. Kimse kendisinin o listede olup olmadığını bilmiyor. Bazı yüzleri televizyonlarda artık göremezsek bilin ki listede yıldızları toplamış demektir. 

Zaten dikkat ederseniz son günlerde ‘siyasette yumuşama’ adı altında pek bir kibarlar karşı tarafa. Bazıları silinip giderse zihinlerimiz daha az kirlenir. 

Anketi yapanlar toplumun kanayan bir yarasını bulmuşlar. Herkes bunları izlememek için pembe dizilerin, sosyal medyanın esiri haline geldi resmen.

Editör: Elif Erbay