Fenerbahçe'de Mourinho'nun taraftarlarla buluşması, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Birçok gazete, Ülker Stadı'ndaki coşkulu atmosferi överken Mourinho'nun açıklamalarına da geniş yer verdi. İşte dünya basınından seçmeler : 

 DAILY MAIL: Portekizli efsane beş ay sonra futbola döndü… Jose, İstanbul’da on binlerce kişilik coşkulu bir taraftarın önünde tanıtıldı.

THE SUN: Küçük Ordu! F.Bahçe Jose Mourinho’yu tanıtırken on binlerce taraftar meşaleler, tezahüratlarla yeni teknik direktörlerini bağırlarına bastı.

CBS SPORT: Özel Biri İstanbul’da binlerce kişi tarafından karşılandı.

INDEPENDENT: Binlerce taraftar Mourinho’yu görmek için stada aktı.

THE ATHLETIC: Jose Mourinho, gittiği her ülkede ligi kaznadı. Türkiye ona bu listeye yeni bir kupa ekleme şansı verdi. Statta on binlerce taraftar vardı. 200 bini aşkın kişi de töreni Youtube’dan lzledi.

SKY ALMANYA: Jose Mourinho yeni bir kulüp buldu. Portekizli teknik adam Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapacak. Mourinho, stadyumda büyük alkış ve tezahüratlarla tanıtıldı.

RMC SPORT: Mourinho, Fenerbahçe ile sözleşmesini stadyumun ortasında çılgın kalabalığın önünde imzaladı.

NY TIMES: Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu. Fenerbahçe'nin düzenlediği imza törenini YouTube'da 200 binden fazla kişi izledi.

SPORTBIBLE: The Special One önümüzdeki sezon Türk takımının başında olacak. Son olarak Roma'yı çalıştıran Mourinho, İstanbul'da düzenlenen bir imza töreniyle taraftarlara tanıtıldı.

TALKSPORT: Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmen sözleşme imzaladı. İmza töreninde taraftarlar stadyumu tıklım tıklım doldurdu. Jose Mourinho adeta bir kahraman gibi karşılandı.

EUROFOOT: Jose Mourinho'nun imza törenini 250 bin kişi aynı anda izledi. Bu Türk futbolu ve kulüp için çok büyük bir an. Bu sayıya sadyumda ya da TV'den izleyenleri dahil etmiyoruz. İnanılmaz"

BBC: Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu

TNT SPORTS: The Special One, Fenerbahçe'ye transferini kağıda döktü.

Jose Mourinho Helikopter

İSTANBUL’U HAVADAN VE DENİZDEN KEŞFETTİ

Mourinho’yu taşıyan uçak, saat 14.45’te Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. 15.05’te uçaktan inen Portekizli teknik adam, kendisini karşılamaya gelen yüzlerce taraftarı selamladıktan sonra Koç Holding’e ait bir helikoptere bindi ve konaklayacağı otele götürüldü. Helikopter Ülker Stadı’nın üzerinde uçarken çekilen bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşan Mourinho, "Benim yeni evim" mesajını yayımladı. Otelde kısa bir süre dinlenen Mourinho, daha sonra Boğaz’da bir tekne turu yaptı. Aynı zamanda, imza töreni için Ülker Stadı’ndaki maraton tribününün önüne bir platform ve iki dev ekran kuruldu. Ekranlarda, "Özel biri. Fenerbahçe’ye hoş geldin. Dünyanın en büyük kulübü." mesajı yer aldı.

İLK BASIN TOPLANTISI BUGÜN 14.00’TE

Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı

Fenerbahçe Kulübü, Jose Mourinho’nun bugün saat 14.00’te Ülker Stadı’ndaki 1907 Tribünü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayacağını duyurdu.

BU FORMA BENİM DERİM, KEMİĞİM

Hitabet yeteneğiyle tanınan Jose Mourinho, farkını ilk günden ortaya koydu. İmza törenindeki konuşmasına Türkçe "Tünaydın" diyerek başlayan Portekizli teknik direktör, “Bu forma artık benim derim, kemiğim gibi!” sözleriyle tribünleri coşturdu. Taraftarların tezahüratları nedeniyle sık sık kesilen konuşmasında iddialı ifadeler kullanan Mourinho, şunları söyledi: “Sevginizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu sevgi bana büyük bir sorumluluk veriyor. Ben de sizin ailenize aitim. Bu forma benim derim, kemiğim gibi. Futbol bir tutkudur ve bu tutkuyu hissedebileceğimiz en iyi yerlerden birindeyim.

Mourinho Taraftar

SİZİN HAYALLERİNİZ BENİM DE HAYALLERİM

Ali Koç’u tanıdığımdan beri burada olmayı çok istedim. Sizler çok büyük bir taraftar grubusunuz. Bunu tüm kalbimle söylüyorum, sizin bu tutkunuz için burada olmayı çok istedim. Şu dakikadan itibaren sizin hayalleriniz, benim hayallerim.”

Editör: Yağız Atay