Şirketin bu yeniliği test ettiği ve bu özelliği içeren bir beta güncellemesinin Pixel akıllı telefonlar için yayınlandığı belirtiliyor. Bu güncelleme ile birlikte Pil Sağlığı bölümü eklenerek kullanıcılara pilin sağlığı hakkında bilgi sunulacak ve gerekirse kullanıcıya pil değişimi yapması konusunda uyarıda bulunulacak.

Daha önce Android kullanıcıları, telefonlarının pil sağlığını öğrenmek için üçüncü taraf uygulamalara başvurmak zorunda kalıyordu. Ancak bu durum, güvenlik ve gizlilik endişelerine yol açabiliyordu. Google'ın bu özelliği resmi olarak Android'e eklemesiyle birlikte, kullanıcılar bu bilgilere daha kolay ve güvenli bir şekilde erişebilecekler.

Pil Sağlığı özelliği şu anda yalnızca Pixel akıllı telefonlarda beta programına kayıtlı kullanıcılara sunulmuş durumda. Ancak ilerleyen dönemlerde bu özelliğin diğer Android telefonlara da yayılması bekleniyor. Android 14 QPR2 Beta 2 güncellemesi ile test aşamasına alınan bu özelliğin, önümüzdeki aylarda daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması planlanıyor.

Yapay zeka işimizi elimizden mi alacak? Yapay zeka işimizi elimizden mi alacak?