Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurul'da Divan Başkanlığı'na Vefa Küçük seçildi.

Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu okundu. Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, 1 Ocak 2023 - 31 Mayıs 2023 ve 1 Haziran 2023 - 29 Şubat 2024 mali dönemlerine ilişkin denetim kurulu raporunu sundu. Yönetim ve Denetleme Kurulları'nın raporları ayrı ayrı oylamaya sunularak ibra edildi.

FENERBAHÇE'NİN BORCU NE KADAR?

Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemini kapsayan bütçesi de kabul edildi.

İki isim hakemliği bıraktı İki isim hakemliği bıraktı

Sarı-lacivertlilerde, Mayıs 2018'de 612 milyon Euro olan borcun, Şubat 2024'te 307 milyon Euro'ya indiği açıklandı. Genel kurulda daha sonra kongre üyelerinin konuşmaları gerçekleştirildi.

AZİZ YILDIRIM KONGREYİ TERKETTİ

Aziz Yıldırım, kürsüde kısa bir konuşma yaparak, "1 dakika beni dinleyin. Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ama genel kurul başkanlık seçimi demokratik olmadı. Bugün buradan ayrılıyorum, yarın oy için geleceğim" dedi ve kongreyi terk etti.

Alikoç-4

ALİ KOÇ SERT KONUŞTU

Ali Koç ise konuşma sırası kendisine geldiğinde Aziz Yıldırım'a yüklendi:

Ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Öncelikle şunu bilmenizi isterim, ruhumun ruhunuza en ihtiyaç olduğu bir dönemde, yani Fenerbahçelilik ruhunuza, buraya geldiniz. 9 bin kişi bugün gelmiş. Sadece beni destekleyenleri değil Sayın Aziz Yıldırım’ı destekleyenlere de canı gönülden teşekkür ediyorum. Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık. Çok farklı bir gün bekliyorduk. Özellikle ben... Niye farklı bir gün bekliyordum? Çünkü altı senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama olmadı, yine olmadı.

YÜZÜNE SÖYLEYECEKTİM AMA KOLTUĞU BOŞ

Avrupa’nın batma riski en fazla olan takımıydık. Oradan Mourinho’yu getirir noktaya geldik. Benim bu kulüpten 1 kuruş alacağım yoktur. Burada gerçekleri yüzüne bakarak söyleyecektim ama koltuğu boş. Ayrılış şekline içim acıdı. Sayın Başkan çok geç değil, akşam istediğiniz yerde televizyona çıkalım. Hodrimeydan.

FENERBAHÇE'DE YENİ DÖNEM

Bize güvenmemek için birçok sebebiniz olabilir. Bundan dolayı da çok mahcubum. Ama sizlere ’iyi ki Ali Başkan’la devam ettik’ dedirteceğim. Bana ’kaçtı’ dediniz. Ben kaçmadım, dimdik yanınızdaydım. Kapı kapı dolaştım. Çorbada bir nebze de olsa tuzumuz oldu. Peki siz ne yaptınız? Fenerbahçe kaybettikten sonra; vur patlasın çal oynasın videoları yaymak dışında ne yaptınız?

Kim seçilirse seçilsin, pazartesi sabahından itibaren yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Ben seçilirsem bunun sözünü veriyorum. Kürsüye geldiniz, konuşmanızın uygun olmayacağı söylendi.

"Kavga çıkacak" dediniz, ben de "Kavga çıkacaksa çıkacaktır" dedim. Herkesi korkutuyorsunuz. Siz burada, bizim söylediğimiz uygunlukta davranmasaydınız burada duramazdınız ve konuşamazdınız. Bunu unutmayın"

Aziz Yıldırım'dan basın açıklaması Aziz Yıldırım'dan basın açıklaması

Acun Ilıcalı'dan tezahürat! Acun Ilıcalı'dan tezahürat!

Editör: Kemal Ilıkkan