İlk gün, mali genel kurulun yapıldığı oturumun ardından, yarın yapılacak olan oy verme işlemleri için bekleyiş başladı. Ancak bugünkü oturumda yaşananlar, taraftarları ve camiayı şaşırttı. Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım ve ekibi, Başkanvekili Erol Bilecik'in konuşması sırasında sahneye çıktı. Ancak Bilecik'in konuşması, Yıldırım'ın kürsüye gelmesiyle bir anda kesildi. Genel kurulu yönetmek için seçilen Vefa Küçük'ün müdahalesiyle gerilim had safhaya ulaştı. Küçük'ün, Yıldırım'ın konuşmasına izin vermediği anlarda yaşanan diyaloglar salonu gerginleştirdi.

Aziz Yıldırım, kürsüde kısa bir konuşma yaparak, "1 dakika beni dinleyin. Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ama genel kurul başkanlık seçimi demokratik olmadı. Bugün buradan ayrılıyorum, yarın oy için geleceğim." diyerek kongreyi terk ettiğini açıkladı. Yıldırım'ın bu ani kararı, camiada şaşkınlık yarattı.

Stadı terkeden Aziz Yıldırım'ın saat 13:30'da Altunizade'deki ofisinde yapacağı basın açıklaması merakla bekleniyor. Kulüp yönetiminin ve başkanlık seçimlerinin geleceği hakkında önemli açıklamaların yapılması bekleniyor. Kongrenin kalan günlerinde yaşanacak gelişmeler ise merakla izlenmeye devam edecek.

Saat 13.30: Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı;

Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı Beşiktaş günün ilk antrenmanını tamamladı

"Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sukunet ortamı yaratmıştı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi.

Ben orada kalsaydım kavga çıkacaktı. Olaylar büyüyecekti. Ben kimseden korkmam. Korkaklar her gün, cesurlar bir kez ölür. Biz bir kez öleceğiz. Biz kimlerle kavgalar etmişiz. Ben kaçmam. Ben ayrılmasaydım Fenerbahçe'ye zarar olacaktı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

Adaylıktan çekilmeyeceğim! Çekilmek falan yok!

Bugün divanda konuşma yapsaydım 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğimi söyleyecektim. Şampiyon olamazsak o parayı Fenerbahçe'ye vereceğim.""

Editör: Yağız Atay