Acun Ilıcalı, yeni sezona ve transfere dair Haber Global'e açıklamalarda bulundu. İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamaları:

Taraftarın transfer isteği normal, bunu ben de anlıyorum.

Yıllarca hangi transferin geleceğini merak ettim. Dünyanın en kariyerli teknik direktörünü getirdik. Jose Mourinho'nun onaylamadığı bir transferi yapmak uygun olmaz. Hocamızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Transfer dönemi yeni başladı, önümüzde iki ay var. İyi yoldayız ve hayalimizdeki kadroyu oluşturacağımızı söyleyebilirim.

Yerli iki oyuncuyu çok beğendi

Jose Mourinho, Topuk Yaylası'nı ve oyuncuları çok beğendi. İki sürpriz oyuncudan bahsetti ve performanslarını çok iyi bulduğunu söyledi, ancak isimlerini açıklayamayacağım. Bu iki oyuncu da yerli.

Çağlar Söyüncü çok dik durdu

Çağlar Söyüncü'nün fiyatı 30-40 milyon Euro'lar civarındaydı ve yakın zamanda bu rakamlar konuşuluyordu. Bizde kiralık olarak oynadı. Atletico Madrid, Çağlar'ı almak istedi ama pazarlıklar 15 milyon Euro'dan başladı. Her gün görüştük ve imzayı attık. Çok mutluyuz, Mario Branco'nun büyük çabası var. Çağlar'ın da büyük etkisi oldu. Önce Çağlar bizimle anlaştı, hayatını Fenerbahçe'de sürdürmek istediğini söyledi ve bu bizi çok duygulandırdı. Atletico Madrid de anlayış gösterdi. Sonunda mutlu sona ulaştık.

Mourinho, o yıldızı istemedi

Başkanımıza destek olmaya çalışıyorum ve sorumlulukları paylaşıyoruz. Birlikten kuvvet doğar. Ahmet Ketenci inanılmaz bir şekilde Fenerbahçe'ye kendini adamış. Mario Branco çok iyi, Jose Mourinho var. Bu ekibe inanıyorum. Seçimden önce dünyaca ünlü bir yıldız ile anlaştık. Jose Mourinho'ya sorduk. Açıklasaydık, Türkiye bu ismi konuşurdu. Ancak Mourinho, "Gelirse mevcut oyuncunun performansını düşürür" dedi. Ali Koç da "Seçimi kazanmak için Fenerbahçe'ye zarar vermem" dedi.

Mourinho'nun 1 numaralı golcüsü geliyor

Dünya yıldızları büyük takımlardan gelmiyor. Alex ve Pierre van Hooijdonk örnekleri var. Jose Mourinho'nun forvet transferi listesinde ilk sırada yazan ismi getiriyoruz. Mourinho birçok isme 'Hayır' dedi. Bir numara olarak istediği forvet geliyor. Ayrıca hızlı ve adam eksilten bir sol açık istiyor. Mourinho'nun kararlarına saygı duyuyoruz.

İsteseydik Batshuayi'yi tutardık

Michy Batshuayi'yi isteseydik, sözleşmesini uzatırdık. Sezon sonu bir talepte bulundu, ancak kulübün çıkarları için bu rakamların verilmemesi gerektiğini düşündük. Zaten kalsaydı, üçüncü forvetimiz olacaktı. Bir yıldız forvet ve Edin Dzeko var, Batshuayi üçüncü olurdu. Biz daha büyük bir futbolcu getiriyoruz.

Edin Dzeko kalmak istiyor

Edin Dzeko kalmak istiyor ve biz de çok mutluyuz. Jose Mourinho da mutlu. Şu aşamada kalıyor. Ancak Suudi Arabistan'dan 30 milyon Euro gelir, o zaman takdir başkanımızın olur.

Bir sürprizimiz daha olabilir

Forvet konusu Jose Mourinho için çok önemli. Listenin ilk ismi alındıktan sonra bir sürprizimiz daha olabilir. Devamında bir isim daha düşünebiliriz.

Ferdi'yi 40 milyon Euro'ya satmayız

Ferdi Kadıoğlu, bizim için çok değerli. Ferdi gitmek istemezse, asla satmayacağız. 40 milyon Euro getirin, Ali Koç kesinlikle Ferdi'yi satmaz. Ancak Ferdi gitmek isterse, o zaman ayrılırız.

Ferdi gitmek istemezse gitmez

Ali Koç'un sattığı oyunculara bakın, rakamlar hep astronomik. Başkanın önceliği Fenerbahçe. 30 milyon üzeri teklif Ferdi için gelebilir. Türkiye rekoru da olur. Ancak Ferdi gitmek istemezse, Ali Koç asla yollamaz. Ferdi Kadıoğlu için ısrarlı bir takım var.

İrfan Can, Oosterwolde, İsmail

İrfan Can Kahveci ve Jayden Oosterwolde için teklifler var. Mario Branco'nun telefonuna teklif yağıyor. İsmail Yüksek için de teklifler var. Kadroyu korumak büyük başarı.

Mourinho kimi beğenmeyecek?

Jose Mourinho kimi beğenmeyecek? Ferdi, Çağlar, Djiku, Mert, İsmail, Szymanski, Tadic, Fred, Dzeko... İrfan Can, Türkiye'nin en iyilerinden. Cengiz Ünder ve Emre Mor gibi yıldızlarımız var. En iyi yerliler bizde. Taraftarlarımızdan birlik olmalarını istiyorum. Jose Mourinho ile tarihi bir sezon yaşayacağız.

Samardzic gündemimizde yok

Lazar Samardzic transfer gündemimizde değil.

Mourinho ile dertleştik

Jose Mourinho ile dertleşerek arkadaş olduk. O anılarını anlattı, ben de Türkiye'deki durumu aktardım. Ali Koç yurt dışında tanınan bir figür ve Jose Mourinho'nun gelmesinde çok katkı sağladı. İnşallah başarılarla dolu uzun bir ilişki olur. Mourinho, Türkiye ve bizi merak ediyor. Böyle insanlar benim için değerlidir.

Bana saldıranlarda sıkıntı var

Ali Koç'tan teklif geldiğinde bir saniye bile düşünmedim. Fenerbahçe'ye hizmet etmek onur ve gurur. Bunun tarifi yok. Hayallerini kurduğum takımın başarısı için çaba göstermem kadar normal bir şey olamaz. Bu konuda bana saldıranlarda sıkıntılar olabilir.

Galatasaray - Elfsborg maçının hakemi belli oldu Galatasaray - Elfsborg maçının hakemi belli oldu

Zaha konusunda başkanımız haklı çıktı

Wilfried Zaha konusunda zaman başkanımızı haklı çıkardı. Biz her şeyi resmi şekilde yapıyoruz. Fenerbahçe'de her transfer görüşmesinin içinde olduğum için her şeyin kitabına uygun yapıldığını gördüm. Futboldan beklentimiz de bu olmalı. Herkesin normal ve kitabına uygun bir şekilde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.