A101 bu hafta indirim uygulanacak ürünlerini paylaştı ve bu paylaşımının ardından A101 Boykot etiketi sosyal medya kullanıcıları tarafından gündem oldu. 

Uzun zamandır İsrail malı olan ürünler ülkemizde boykot edilirken A101 boykot ürünlerine büyük bir indirim kampanyası uygulaması sosyal medyada büyük tepki uyandırdı. 

Kullanıcılar A101 marketlerinin bu boykotları görmezden geldiğini ve hatta bu indirimler ile boykot zincirini kırmayı amaçladığını dile getirdi. 

Sosyal medyada dolaşan bilgilere göre, A101'in stoklarında bulunan bazı deterjan markalarının İsrail yapımı olduğu belirtiliyor. Bu ürünlerin satışı, Filistin'deki insan hakları ihlallerine karşı duyarlılık gösterenler tarafından boykot edilmesi gerektiği düşünülüyor.

Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız Erdoğan: Çip fabrikası kuracağız

Ayrıca, A101'in bu ürünleri büyük indirimlerle satması, tepkileri daha da artırıyor. Birçok kullanıcı, A101'in bu indirimlerle boykotu delme girişiminde bulunduğunu ve etik olmayan bir davranış sergilediğini dile getirdi.

Sosyal medyada, A101'e karşı yapılan eleştirilerin yanı sıra, insanları A101 yerine başka marketleri tercih etmeye çağıran paylaşımlar da yoğun olarak yapıldı.

Editör: Elif Erbay