Öğrenciler ve veliler, sınavın saat kaçta başlayıp biteceğini ve sınav süresini merak ediyor. İşte 2024 LGS sınavına dair detaylar:

Sınav Tarihi ve Saatleri

Lgs Sınavı-1

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2024 LGS sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Sınav, iki oturum halinde gerçekleştirilecek:

  • Birinci Oturum: 09.30'da başlayacak.
  • İkinci Oturum: 11.30'da başlayacak ve sınav 12.50'de sona erecek.

Sınav Süresi ve Soru Sayısı

Lgs Sınavları-1

LGS sınavı toplamda 90 sorudan oluşacak ve iki oturumda tamamlanacak:

  • Birinci Oturum: 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. Bu oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden sorular sorulacak.
  • İkinci Oturum: 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Bu oturumda, matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

Sınavın Yapılacağı Yerler

Lgs Başvuruları Başladı! Lgs Başvuruları Hakkında Detaylar

LGS sınavı, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapılacak. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda sınav gerçekleştirilecek. Ayrıca, özel durumları dolayısıyla 187 öğrenci evde veya hastanede sınava girecek. Görme engelli 82 ve az gören 292 öğrenciye yönelik gerekli tedbirler de alınmış durumda.

Sınav Belgeleri

Lgs Sınavları

Öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00'da sınava girecekleri binada hazır bulunmalıdır. Yanlarında bulundurmaları gereken belgeler ve malzemeler şunlardır:

  • Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi
  • Geçerli kimlik belgesi
  • En az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem
  • Kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi

Sınav Sonuçları

LGS-sınav

2024 LGS sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlayacak.

ÖSYM duyurdu! YKS sonuçları açıklandı ÖSYM duyurdu! YKS sonuçları açıklandı

Tüm öğrencilere başarılar dileriz! Sınav stresinizi en aza indirmek için iyi uyuyun ve sınav saatinden önce gerekli belgeler ve malzemelerle birlikte sınav yerinde hazır bulunun.

Editör: Elif Erbay