İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bursa merkezli olarak İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Bilecik, Muğla ve Kırıkkale illerinde organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 'Mahzen-36' operasyonu kapsamında yapılan çalışmalarda, çeşitli suçları işleyen şüphelilerin faaliyetlerine son verildi.

Operasyonlar sırasında, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj gibi suçları işleyen organize suç örgütü üyelerinin, mağdurları kandırarak, şiddet uygulayarak uyuşturucu madde vererek bağımlı hale getirdikleri ve bu bağlamda mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuş yaptırdıkları tespit edildi.

42 şüpheli gözaltına alındı

Operasyonlar neticesinde elebaşının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan operasyonlarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

🎥Erzurum'da kar geçit vermedi 🎥Erzurum'da kar geçit vermedi

Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında bulundu:

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.