Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başanı Özgür Özel arasındaki görüşme, siyasetin odak noktası haline geldi. Bu görüşme, 8 yıl aradan sonra bir ilk niteliği taşıyor ve AK Parti ile CHP genel başkanlarının 2016'dan sonra ilk kez bir araya gelecekleri bir platform sunuyor.

Zemin oluşturdu

Görüşmenin temelleri, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'a bayram tebriği telefonuyla atıldı ve ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir buluşma gerçekleşti. Bu buluşma, daha kapsamlı bir görüşme için zemin oluşturdu.

Ana gündem yeni anayasa

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze Türkiye'de Gürcistan Başbakanı Kobakhidze Türkiye'de

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan görüşmenin ana gündem maddesi yeni anayasa olacak. Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamalarda, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım" ifadelerini kullanarak olumlu bir yaklaşım sergiledi. Özgür Özel'in ise gündeminde anayasanın yanı sıra, yerel yönetimlerin borçları nedeniyle yaşadığı sıkıntılar ve gelir kaynaklarının artırılması gibi konular bulunuyor.

Görüşme öncesi, eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini de alarak hazırlıklı bir şekilde buluşmaya gitmeyi planlıyor.