Bedelli askerlik ücreti ödemesi ile ilgili detaylar yılın son günlerine gelinmesiyle beraber araştırılmaya başlandı. Diğer taraftan başvurusunu tamamlayanlar sonuçların açıklanacağı günü merak ediyorlar. Peki bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır? 

Bedelli askerlik sonuçlarının açıklanacağı ay hakkında bilgi geldi. Bedelli askerlik celp dönemleri ve sonuçların açıklanacağı tarih merak edildiği gibi başvurunun nasıl yapılacağı ve başvuru ödemesinin nasıl yapılacağı da araştırılıyor. Peki bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? Bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır? 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Müracaat tarihine kadar (bu tarih dâhil) yoklama kaçağı veya bakaya kaydı olmayan yükümlülerin yılın son mesai günü mesai bitimine kadar (29 Aralık 2023 tarihi dahil) ödeyecekleri bedel 122.351,04 TL’dir. 2024 bedelli askerlik ücreti henüz açıklanmadı. 2024 bedelli askerlik ücreti belli olduğu zaman habere eklenecek.Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya mal müdürlüklerine yapılabilecektir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2023 yılı bedelli askerlik başvuruları 29 Aralık tarihinde bitecek. Müracaat işlemi; yükümlülerin yılın son mesai günü mesai bitimine kadar yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödeme yapmalarını kapsamaktadır. Bu tarihten önce bedelli askerliğe müracaat edecek yükümlülerin yoklamalarını yaptırmaları ve “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almaları önem arz etmektedir.

Kobani davasında  karar açıklandı Kobani davasında karar açıklandı

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.