Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı

Dün Cumhurbaşkanı imzası ile resmi Gazete’de yayımlanan 8300 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı kamuoyunun ilgisini çekti. NATO ülkelerinin soğuk savaş döneminde imzaladığı Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması (AKKA) için Türkiye fes etme kararı alındığı duyuruldu.

Turkiye Nin Askeri Ucaklari

AKKA silah anlaşması tarih oldu

Anlaşma ile Türkiye konvansiyonel silah kategorisindeki 5 konvansiyonel silahtan kaç adet ürettiğini artık hiç bir ülke ile paylaşmayacak. Anlaşmanın üretim sınırı kısıtlamasını tanımayacak ve istediği kadar silah üretimi yapabilecek. Ve bununla ilgili bilgi paylaşımı olmayacak.

Sil H

AKKA  anlaşması nedir?

1990 yılında Paris’te imzalanan ve Temmuz 1992’de yürürlüğe giren Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması (AKKA) (Treaty on Conventional Forces in Europe – CFE) NATO ve Varşova Paktı arasında imzalanmıştır. Antlaşma zırhlı muharebe araçları, muharebe tankları, savaş uçakları, toplar ve saldırı helikopterlerini içeren toplam beş konvansiyonel silah kategorisinde sayıca indirimi, karşılıklı bilgi paylaşımını ve her bir kategori için de anlaşmaya taraf olan ülkeleri bağlayacak sınırlamaları içermektedir.