Yunanistan'ın Rodos adasındaki yetkililerin duyurduğu habere göre, artık Türk vatandaşları 1 Nisan Pazartesi günü itibarıyla Yunan adalarına seyahat ederken kapıda vize alabilecekler. Bu uygulama ile Türk ziyaretçiler, Yunanistan'ın 10 farklı adasına kolaylıkla geçiş yapabilecek. Ancak bu yeni vize uygulamasıyla ilgili bazı önemli detaylar da mevcut.

Kapıda Vize Ücreti Ne Kadar?

Yunan yetkililer, bu yeni vize için 60 Euro talep edileceğini belirtiyorlar. Bu ücretin içeriğinde pasaport kontrolü ve parmak izi kaydı gibi prosedürler var. Ancak vize alarak Yunan adalarına seyahat eden Türk ziyaretçilere, diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelere seyahat etme izni verilmeyecek.

Rodos Limanı Kurulu Başkanı Vassilis Vayiannakis'in açıklamalarına göre, yeni vize sistemine olan talep oldukça yoğun. Henüz bu yeni uygulama çerçevesinde herhangi bir teknenin gelmediği ifade ediliyor. Ancak önümüzdeki haftalarda ziyaretçi sayısında artış bekleniyor.

Kapıda Vize Yunanistan Kaç Günlük Veriliyor?

Yeni vize uygulaması, 7 günlük süreyle 10 farklı Yunan adasını kapsıyor. Bu adalar arasında Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi ve Limni bulunuyor. Ancak daha küçük adaların da Haziran ayında bu uygulamaya katılabilir.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyaret sonrası bu vize uygulamasının duyurulması dikkat çekiyor. Miçotakis, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adasında 7 günlük vize uygulamasının başlatılacağını açıklamıştı. Ayrıca, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret edecek.

Bu yeni vize uygulaması, Türk ziyaretçilere Yunan adalarını keşfetme imkanı sunarken, aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlayacak. Türk turistlerin Yunan adalarındaki potansiyelini değerlendirerek, turizm sektörüne canlılık getirebilecek bu adım, gelecek dönemlerde daha fazla işbirliği ve turist akışına fayda sağlayacak.

Yunanistan Kapıda Vize Nasıl Alınır?

Doğu Ege'nin büyüleyici adaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kapı vizesi ile kolayca erişilebilir. Ancak, bu muhteşem destinasyonlara seyahat etmek isteyenlerin bazı koşulları ve gereksinimleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Kripto varlıklara ilişkin yasa teklifi Meclis’te Kripto varlıklara ilişkin yasa teklifi Meclis’te

İlk olarak, kapı vizesi almak isteyenlerin pasaportlarının son 10 yıl içinde çıkarılmış olması ve seyahatin sonundan itibaren en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportunun yırtık veya zarar görmüş bir sayfası olmamalıdır. Ayrıca, seyahat tarihleri boyunca geçerli otel rezervasyonları ve feribot biletleri bulunmalıdır.

Falassarna, Yunanistan

Yunan kapı vizesi, tek girişli veya çift girişli olarak alınabilir. Ancak, multi-girişli vize seçeneği bulunmamaktadır. Vize süresi en fazla 15 gün olup, bu sürenin uzatılması Yunanistan Konsolosluğu'nun yetkisindedir. Birden fazla adaya seyahat edilecekse, seyahat planının net olması ve diğer adalarda konaklama bilgilerinin paylaşılması gerekmektedir.

Vize başvurusu için randevu alınmamakta, ancak parmak izi verme işlemi sınır kapısında yapılmalıdır. Başvuru sadece bir adaya yapılabilir ve Yunan kapı vizesi sadece ilgili adalara seyahat etmek için geçerlidir. Ana karaya giriş hakkı vermemektedir.

Myrtos, Yunanistan

Türkiye'den Doğu Ege adalarına seyahat etmek isteyenler için kapı vizesi, Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş gibi noktalardan alınabilir. Ancak, bu vize sadece yaz aylarında geçerlidir ve başvuruların seyahatten en az 3-4 gün önce yapılması gerekmektedir.

Sonuç olarak, Yunan adalarına seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının belirtilen koşulları yerine getirmesi ve gerekli belgeleri tamamlaması gerekmektedir. Bu harika destinasyonlarda unutulmaz bir tatil için gereken adımlar atıldığında, unutulmaz bir deneyim yaşanacaktır.