Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti

Video içerik platformu dediğimizde ilk akla gelen isimlerden biri olan YouTube, oldukça başarılı bir yıl geçirdi. Bu platform, birçok kişi ve kurum için önemli bir gelir kaynağı haline geldi ve 2023'ü rekorlarla geride bırakma başarısını gösterdi.

YouTube, 2023 içinde 4 milyardan fazla yeni videoya ev sahipliği yaptı. Müzik, vlog, podcast gibi birçok farklı türde içeriğin merkezi haline gelen platform, son yıllarda birçok içerik üreticisinin tercih ettiği bir adres haline geldi. Araştırmacı Ethen Zuckerman tarafından paylaşılan bir yazıda, YouTube'un bu başarısının detaylarına ulaşmak mümkün.

YouTube'un sunduğu geniş içerik yelpazesi, kullanıcıların farklı ilgi alanlarına hitap eden birçok videoya erişim sağlamasını mümkün kılıyor. Bu da platformun popülerliğini ve kullanıcı etkileşimini artırarak, diğer video içerik platformları arasında öne çıkmasını sağlıyor.

Paylaşılan rapora göre, YouTube platformunda şu anda 13,3 milyardan fazla video bulunmaktadır. 2005 yılında yayın hayatına başlayan YouTube, 2023 yılında 4 milyardan fazla yeni video ekleyerek kullanıcılarına hizmet verdi.

Rockstar Games'in sızdırılan GTA 6 tanıtım fragmanı, 24 saat içinde en çok izlenme rekoru kırdı. Fragman, yayınlandıktan sadece 24 saat sonra 70 milyondan fazla izlendi.  Bu rekoru daha önce ABD'li ünlü YouTuber MrBeast'in elinde olan "7 Days Stranded At Sea" ("7 Gün Denizde Mahsur Kaldık") videosuydu.