Bu yıl YKS, 245 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. Sınav güvenliğinin sağlanması için toplam 63 bin 463 emniyet personeli görev yapıyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15'te başladı ve adaylara 120 soru için 165 dakika süre verildi.

Yks Sınavı Öncesi Bunlara Dikkat

Bu yıl yapılan düzenlemeyle, ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adayların tamamına 30 dakika ek süre tanındı.

Yks Kırk Soru Hazırlık Çalışmaları Başladı

YKS maratonunda ikinci oturum ise yarın gerçekleştirilecek. Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 10.15'te başlayacak ve adaylara toplam 160 soru yöneltilecek. Bu oturumda adaylara 180 dakika süre tanınacak.

Yks Sınav Gözetmen Ücreti Ne Kadar Oldu 2024

Yabancı Dil Testi (YDT) de yarın yapılacak olan üçüncü oturumda gerçekleştirilecek. Saat 15.45'te başlayacak olan YDT'de, adaylara 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Üniversite Sınavı Yks Başvuru Başladı Mı

Adaylar, sınava girerken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak zorunda. Sınav sonuçları 17 Temmuz'da ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açılacak.

Yks Sınavı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonucu görüntüleme ekranı açıldı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonucu görüntüleme ekranı açıldı

Milyonlarca adayın geleceğini şekillendirecek bu önemli sınavın ardından gözler, açıklanacak sonuçlara çevrildi.

Editör: Elif Erbay