YKS yorumları, TYT'yi atlatan adaylar tarafından araştırılıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Coğrafya gibi alanlarda karşılaştıkları soruları değerlendiren binlerce öğrenci, genel olarak Türkçe sorularındaki paragraf uzunluğundan yakındı. Sürenin kısıtlı olması dolayısıyla paragrafların çok fazla süre gittiğini dile getiren öğrenciler, iki şık arasında bırakan soruların da sayısının fazla olduğunu ifade etti.  İşte, 2024 YKS TYT yorumları hakkında öğrencilerden alınan güncel yorumlar

YKS'ye giren öğrenciler duygularını paylaştı - [İLKHA] İlke Haber Ajansı

2024 YKS TYT yorumları 

"Sınav çok zordu özellikle matematik soruları beklediğimden zordu. Türkçe sorularında paragraflar uzundu. Cevaplar birbirine yakındı. Yarın da gireceğim sınava yabancı dil üzerine bir bölüm istiyorum."

"Sınavdan çıkan biri olarak detaylı TYT analizim: Türkçe; uzun ama kolaydı sosyal fulledim diye düşünüyorum matematik; tarihin en kolay mat sorularıydı (özellikle geometri) fen kolay seviye test kitabı sorularıydı yani bu sınav en az 75 net yapamayan mezuna bıraksın"

"Türkçe'de yanıltıcı sorular çok fazlaydı, matematik kolaydı."

"Güneşgülü sorusu ne ben başka sınava mı girdim?"

"Güneş gülü sorusunu hazırlayan ekibi görmek isterim"

"Türkçe soruları bi bana mı kolay geldi? 2-3 soru dışında hepsi kolaydı Türkçe'de"

"Felsefe sorularını özellikle sanki Platon'u mezarından kaldırıp ona soru hazırlatmışlar "

ÖSYM duyurdu! YKS sonuçları açıklandı ÖSYM duyurdu! YKS sonuçları açıklandı

"Sınav kolaydı ama sorular uzundu süre o yüzden zorladı. Felsefede ve fen bilimlerinde kafa karıştıran sorular çoktu. AYT için daha umutluyum."

Harzemşahlar tamamen bilgi sorusuydu

"Sınavım güzel geçti ama yanımdaki çocuk silgi bile kullanmadı o biraz canımı sıktı. Sayısalcı olmama rağmen fen beni çok zorladı. Sosyal ve feni zorlaştırıp sözeli basit sormuşlar. TYT’de beklenenin aksine çok bilgi sorusu vardı. Harzemşahlarla ilgili soru tamamen bilgi sorusuydu."

"Sınava ilk kez girdim. Türkçe kolaydı ama matematik beni çok zorladı. Çünkü sorular çok uzundu. Fen de iyidi ama sosyal de zorladı. Akdeniz Üniversitesi’ni istiyorum. Orta iyi arası bir sınavdı."


2021 yılı kadar zor değildi

"Bu sınava ikinci girişim, 19 yaşındayım. Şahane geçti. Ben sözelciyim. İlk bir saat sosyal bilimleri çözdüm. Türkçeye çok vaktim kaldı. Onu da fullediğimi düşünüyorum. Yarın da YDT’ye katılacağım."

"Mezuna kalan öğrenciydim. Geçen seneye göre bence bir tık daha zordu. Ancak 2021’deki zorluk yoktu. İkinciye şansımı denedim. AYT’ye de katılacağım. Bu sınavda Türkçe daha kolaydı, çünkü uzun paragraf soruları yoktu. Yani bir sayfalık paragraf yoktu."

Coğrafya ve Din Kültürü kolaydı

Bence kolaydı. Fende biraz zorlandım. Özellikle fizik ve kimya zordu. Biyoloji basitti. Coğrafya, din kolaydı. Matematikte çok sözel sorular vardı. Geometri de zor değildi. Sınava hazırlandığım için rahat geçti.

Oturumlar yarın devam edecek

TYT oturumlarının ardından üniversite sınavı 9 Haziran Pazar günü yapılan iki oturumla devam edecek. Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 bin aday başvuru yaptı. Yabancı Dil Testi’ne ise 233 bin 389 aday başvuru yaptı.

AYT oturumu 9 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YKS’nin son oturumu olan YDT ise öğleden sonra 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

YKS sonuçları 17 Temmuz’da açıklanacak

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi