Yasemin yağı, yasemin bitkisinin çiçeklerinden  elde edilen uçucu bir yağ türüdür.. Tatlı, egzotik ve çiçeksi bir kokusu vardır. Yasemin yağı, yüzyıllardır parfüm, sabun ve losyon gibi kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Ayrıca aromaterapide de popüler bir yağdır. 
Yasemin yağı yasemin çiçeğinin yapraklarından  elde edilen ucucu bir yağdır.  Tatlı ve çiçeksi bir kokuya sahip olan bu çiçek cilde bir çok faydası vardır.

İşte yasemin yağının bazı faydaları şunlardır:

yasemin yağının faydaları nelerdir
Cilt bakımı:  Yasemin yağı, antioksidanlar açısından zengin bir bitkidir ve ciltte oluşan hasarlara karşı korur.  Ciltte oluşan pürüzleri, lekelerin giderilmesinde faydalı olduğu bilinmektedir.  


  
Yasemin çiçeği  yağı nasıl kullanılır?

Cilt bakımı: Yasemin yağı, birkaç damla jojoba yağı veya badem yağı ile karıştırılarak cilde uygulanabilir.
Aromaterapi: Yasemin yağı, bir difüzörde kullanılabilir veya birkaç damla yağı bir mendil üzerine damlatarak koklanabilir.
 
Yasemin yağı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

yasemin yağı kullanırken nelere dikkat edilmeli

Yasemin yağı hamileler ve emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.
Yasemin yağı bazı ciltlerde   tahrişine neden olabilir. Yağı kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölümünde test etmeniz önerilir.

İlaçlarla etkileşime girebileceği nedeniyle özellikle hamile kadınların yasemin yağı kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışması önemlidir.

Sosyal medyada strese karşı beş basit ipucu Sosyal medyada strese karşı beş basit ipucu

Yasemin yağı, diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, yasemin yağı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir. 
 
 Yasemin Yağını karanlık bir cam şişede ve serin, karanlık bir yerde tutulması yağın korunmasını sağlar.