Gündoğan'ın telefon sinyali, Kos Adası'na 17 mil uzaklıktaki bir yattan geldi. Sigorta şirketi, 4 İspanyol dedektifi kiralayarak arama çalışmalarını başlatmış, ancak detaylara ulaşmak aylar aldı.

Yasemin Gündoğan'ın çocukluk arkadaşı olan ve "blondy" lakaplı Yiğit Tufan ile Muğla ve Marmaris'e geçtiği belirlendi. Dedektiflerin bu bilgiye ulaşmasının ardından arama çalışmaları hızlandırıldı ve dedektif sayısı 20'ye çıkarıldı. 4 Kasım'da, aralarında Türk emekli polislerin de bulunduğu yaklaşık 20 dedektif bölgede arama faaliyetlerine başladı.

Yiğit Tufan, uluslararası bir dolandırıcılık şebekesinin yöneticisi olarak aranıyor. Tufan'ın yakın çevresi de incelenirken, Gündoğan'ın Türkiye'deki kuzeni Hakan G., Marmaris'te otel sahibi Serkan R. ve "Ted" kod adlı Erkmen P. ile iletişim kurduğu belirlendi.

Yasemin Gündoğan'ın IP adresi üzerinden yapılan sorgulamada, Barbaros Caddesi Yat Limanı bölgesindeki iki kafede toplamda 3 kez görüntülendiği tespit edildi. Bu işletmelerden biri, Yiğit Tufan'ın bağlantılı olduğu Serkan R.'ye aitti.

Ünlü Rus YouTuber Moto Tanya için yardım kampanyası Ünlü Rus YouTuber Moto Tanya için yardım kampanyası

Gündoğan'ın cep telefonu, Kos Adası'na 17 mil uzaklıktaki lüks bir yattan sinyal veriyordu. Gündoğan'ın genellikle iletişimini Afgan uyruklu çalışanların telefonundan sağladığı ve uzun bir süredir karaya ayak basmadığı belirlendi.

Dedektiflerin elde ettiği bilgiler doğrultusunda sigorta şirketi avukatları, Marmaris'te Serkan R. ve Erkmen P. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Almanya'da tutuklu olan Büşra Satılmış'ın telefon fihristindeki Ted kod adlı kişinin Erkmen P. olduğu ortaya çıktı. Bu bilgiler üzerine Erkmen P.'nin şirketlerinin yöneticisi olduğu belirlendi.

Editör: Elif Erbay