Eski nişanlı dehşet saçtı Eski nişanlı dehşet saçtı

Operasyon, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar, Nevşehir, Malatya ve İzmir merkezli olarak İstanbul, Mersin, Antalya, Ankara, Van, Kayseri, Diyarbakır, Kars, Erzurum, Gaziantep, Kocaeli, Şanlıurfa, Balıkesir, Bursa, Hatay, Amasya, Muğla, Niğde ve Sivas'ta operasyonlar düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından, "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-36 operasyonu gerçekleştirdi" şeklinde duyurdu.

Operasyonda 66 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 24’ü serbest bırakıldı. 42 kişi ise sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 19 kişi tutuklandı, 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon sırasında polis kamerası tarafından baskın anları kaydedildi. Adreslerde yapılan aramalarda ise büyük miktarlarda para, döviz, silah, çok sayıda pasaport ve banka kartları ele geçirildi.