Yarınki Hava Durumu Tahmini

23 Aralık Cumartesi; Türkiye'de hava durumu tahminlerine göre, ülke geneli çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları hariç tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yarın yağmur yağacak mı? Yağmur beklenen şehirler hangileri?

Yağışların; öğleden sonra Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul gün boyunca çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Anadolu Yakasında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir gün boyunca bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı.

Antalya çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Adana'da günün çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Yarın kar yağacak mı? Kar yağışı beklenen şehirler hangileri?

Ankara gün boyunca çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde ise kuzeyinin karla karışık yağmurlu. Artvin çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.

Yarınki Hava Durumu Tablosu 23 Aralık 2023

Şehir Sıcaklık Hava Durumu Rüzgar Şiddeti
İstanbul 13 °C Yağmurlu 9 - 19 km/sa
İzmir 15 °C Yağmurlu 7 - 13 km/sa
Ankara 9 °C Karla Karışık 3 - 14 km/sa
Bursa 9 °C Orta Yağış 4 - 15 km/sa
Adana 15 °C Sağanak 4 - 10 km/sa
Antalya 17 °C Sağanak 2 - 15 km/sa
Diyarbakır 8 °C Sağanak 7 - 18 km/sa
Mersin 17 °C Sağanak 5 - 14 km/sa
Gaziantep 8 °C Sağanak 5 - 26 km/sa
Konya 11 °C Aralıklı Yağış 4 - 14 km/sa

Aşağıdaki sayfalardan 7 günlük hava durumu tahminlerini inceleyebilirsiniz.

İstanbul Hava Durumu 7 Günlük

İzmir Hava Durumu 7 Günlük

Ankara Hava Durumu 7 Günlük

Bursa Hava Durumu 7 Günlük

Adana Hava Durumu 7 Günlük

Antalya Hava Durumu 7 Günlük

Diyarbakır Hava Durumu 7 Günlük

Mersin Hava Durumu 7 Günlük

Gaziantep Hava Durumu 7 Günlük

Konya Hava Durumu 7 Günlük